Публікація

Оцінка ситуації в донбаському регіоні України. Стратегічні та оперативні рекомендації для підготовки Стратегії USAID зі співробітництва у галузі розвитку на 2017-2022 роки

Мета цієї оцінки  вивчити можливості для надання допомоги з раннього відновлення і розвитку донбаського регіону та відповідні обмежувальні чинники.

В контексті цього аналізу, поняття «Донбас» вживається на позначення всієї території Донецької і Луганської областей включно з контрольованими українською владою територіями (КТ) і територіями під контролем сепаратистів. Перебуваючи на етапі розроблення Стратегії співробітництва в галузі розвитку для України на 2017-2022 рр. (далі «Стратегія»), Місія USAID прагне усвідомити подальші потреби регіону в аспекті відновлення і розвитку, які будуть актуальними по завершенні нинішніх заходів з надання гуманітарної допомоги. Також, у процесі оцінки необхідно було проаналізувати порівняльні переваги USAID у забезпеченні майбутніх потреб регіону.

У своїй роботі колектив експертів намагався відповісти на два фундаментальні запитання:

1. Чи властиві Донбасу певні відмінні особливості, які вимагають спеціалізованих і адресних програм, або ж адекватне реагування на ситуацію в регіоні може бути забезпечене в рамках єдиних загальнонаціональних заходів?

2. Якою має бути концепція переходу USAID від гуманітарної допомоги на Донбасі до більш довгострокових заходів з розвитку, і в чому полягають основні виклики у сферах відновлення економіки, врядування, соціальної згуртованості, доступу до інформації та інфраструктури?

Ознайомитись із повним текстом звіту можна за посиланням.

Погляди та інтерпретації, представлені у цій публікації, не обов’язково відображають офіційні позиції чи погляди USAID або Уряду США. Відповідальність за вміст несуть виключно автори.

Американський народ, через USAID, надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 55 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Починаючи з 1992 р., Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічну та гуманітарну допомогу на суму 1,8 мільярда доларів.

Детальнішу інформацію про програми USAID в Україні можна отримати на офіційному веб-сайті USAID http://ukraine.usaid.gov та сторінці у Facebook https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: