Публікація

Освітній омбудсмен та Українська Гельсінська спілка з прав людини ухвалили меморандум про співпрацю

25 серпня Українська Гельсінська спілка з прав людини (УГСПЛ) та Освітній омбудсмен України Сергій Горбачов підписали Меморандум про свіпрацю. 

Метою Меморандуму є співпраця, взаємодія та координація діяльності для реалізації та захисту прав учасників освітнього процесу, а також сприяння виконанню Україною міжнародних зобов’язань щодо дотримання в Україні прав у сфері освіти. 

Українська Гельсінська спілка з прав людини підписала меморандум про співпрацю із Освітнім омбудсменом Сергієм Горбачовим

Від імені УГСПЛ свій підпис під Меморандумом поставив виконавчий директор організації Олександр Павліченко.

«Освітній омбудсмен слідкує за дотриманням прав людини в освіті, що є фокусом роботи і нашої організації.  Ми поєднуємо зусилля з тим, щоб працювати спільно над виправленням порушених прав в освітньому секторі» – Олександр Павліченко.

Українська Гельсінська спілка з прав людини підписала меморандум про співпрацю із Освітнім омбудсменом Сергієм Горбачовим

Сторони будуть співпрацювати за такими напрямами:

  • Аналіз ситуації з дотриманням прав у сфері освіти, виявлення існуючих проблем та сприяння їх вирішенню.
  • Сприяння реалізації державної політики, спрямованої на забезпечення освітніх прав та виконанню Україною міжнародних зобов’язань щодо додержання в Україні прав людини на освіту.
  • Просвітництво щодо дотримання прав у сфері освіти, їх реалізації та захисту.
  • Проведення спільних адвокаційних кампаній щодо прав в освіті, правозахисних ідей та міжнародних стандартів прав людини.
  • Сприяння доведенню інформації про стан дотримання прав в освіті громадян на території України та за кордоном до державних інституцій та неурядових організацій, міжнародних органів та організацій, а також широкого кола громадськості. 
  • Проведення спільних інформаційних кампаній.
  • Надання правової допомоги та здійснення правового захисту постраждалих внаслідок порушень прав учасників освітнього процесу в разі необхідності та за погодженням усіх сторін.
  • Пошук та застосування форм ефективної участі громадськості в законотворчому та освітньому процесі з питань, що пов’язані із захистом прав учасників освітнього процесу.
  • Узагальнення практики та вдосконалення застосування законодавства у сфері освіти, розроблення пропозицій щодо вдосконалення актів законодавства у сфері захисту прав учасників освітнього процесу, зокрема, відповідно до вимог ратифікованих державою міжнародних документів.
  • Заохочення та підтримка органів управління освітою, закладів освіти та інституцій громадянського суспільства щодо питань дотримання прав у сфері освіти та усунення можливих порушень у цій сфері. 

УГСПЛ спільно з Освітнім омбудсменом Сергієм Горбачовим незабаром почнуть навчати Міжнародному гуманітарному праву представників сектору освіти. 

На сьогодні УГСПЛ разом із іншими правозахисними організаціями документує воєнні злочини росії в Україні, керуючись нормами і стандартами Міжнародного гуманітарного права. Ініціатива отримала назву «Трибунал для путіна». Зібрані докази в майбутньому допоможуть встановити справедливість у судах.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: