Публікація

ООН повинна чинити «м’який тиск» на уряд України – правозахисники

Правозахисні організації України мають намір досягати тиску держав-членів ООН на українську владу з метою поліпшення ситуації з дотриманням прав людини у країні. Про це заявив виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Аркадій Бущенко на прес-конференції в Києві.

Він повідомив, що 40 правозахисних організацій України відправили в ООН 12 "тіньових доповідей" про різні аспекти прав людини.. У документі наголошують на недоліках судової реформи, яка, на думку авторів, зробила суддів ще більш залежними. Звертають увагу і на вибіркове судове переслідування політичних опонентів влади, інші порушення прав людини. 

Щоб вплинути на українську владу, правозахисники закликають ООН до «м’якого політичного тиску». Не варто вважати правозахисників ворогами України – вони виступають не проти України, а проти корумпованої політичної та правоохоронної верхівки, зазначають учасники Коаліції правозахисних організацій України.

Уперше наша держава звітувала перед верховним комісаром ООН з прав людини чотири роки тому, а наступний звіт запланований на жовтень цього року. Фактично, в ООН побачать ситуацію з правами людини в Україні очима уряду, який готує свою доповідь, та очима Коаліції правозахисних організацій.

Аркадій Бущенко, виконавчий директор Української Гельсинської спілки з прав людини: "Внаслідок огляду будуть вироблені рекомендації з боку Ради з прав людини. Хоча, дійсно, це "м'яке право" – ніхто сюди не пошле там війська для того, щоб наводити порядок в Україні, я так сподіваюсь. Але Україна – ну, як це показує довсвід минулого огляду – все ж таки враховує те, що каже Рада з прав людини".

З текстами доповідей можна ознайомитись нижче:

Property rights

Prisoners-ukr

Palliative Care-ukr

HIV_AIDS-ru

Gender-ukr

Fund_Freedoms-ukr

Education-ukr

Ecological Rights-ukr

Child's Rights-ukr

Right_to_life-ukr

SER and Disabled-ukr1

Discrimination-ukr

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: