Публікація

Омбудсман проводить навчання чиновників

На запрошення Ніни Карпачової українські високопосадовці протягом двох днів опановували методику спілкування з конвенційними органами ООН щодо захисту прав людини.

Своєрідним підтвердженням високого авторитету українського Омбудсмана в очах міжнародної спільноти стало проведення в офісі Уповноваженого з прав людини семінару з правозахисної тематики для представників міністерств і відомств України.

Його роботу очолив заступник голови Комітету ООН з прав людини професор Роман Вєружевський. Відомий польський учений і громадський діяч одночасно керує Центром захисту прав людини Академії наук Польщі.

Семінар пройшов у рамках спільного проекту ООН та Уповноваженого з прав людини “Доброчесність на практиці” і був присвячений ознайомленню представників державної влади та неурядових організацій з процедурами представлення доповідей до Комітету ООН з економічних, соціальних і культурних прав, а також аналізу звітів, надісланих Україною до цього Комітету.

Учасники семінару – представники Міністерства юстиції, Міністерства закордонних справ, Міністерства праці та соціальної політики, багатьох неурядових організацій – отримали чудову можливість ретельно вивчити рекомендації Комітету стосовно імплементації положень Міжнародного пакту з економічних, соціальних так культурних прав у національне законодавство.

Минулий захід завершив цілу низку міжнародних семінарів, на яких українські високопосадовці опановували методику підготовки та представлення звітів до конвенційних органів у складі ООН. З огляду на те, що на підведенні підсумків роботи семінару вони висловили надію на подальше співробітництво у сфері дотримання і захисту прав людини, ця наука, на їхню думку, була для них корисною.

Секретаріат Ради українських правозахисних організацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: