Публікація

Олег Мартиненко (УГСПЛ): «Позиція ромських громадських об’єднань первинна у реалізації прав представників цієї етнічної групи»

4 червня 2019 року у приміщенні Міжнародного фонду «Відродження» за участю УГСПЛ відбулося експертне обговорення бачення ромських громадських діячів на безпеку сезонних поселень.

Які складнощі із забезпеченням безпеки у сезонних ромських поселеннях? Як мають ромські активісти сприяти реалізації прав у поселеннях? Як збалансувати потреби мешканців сезонних поселень і жителів місцевих громад? Який перелік соціальних послуг можуть запропонувати органи місцевого самоврядування?

Ці та інші питання обговорювались 4 червня на зустрічі експертів УГСПЛ з лідерами ромських організацій та менеджменту ромської програми Міжнародного фонду «Відродження».

Обговорення досвіду соціального і безпекового супроводу сезонних ромських поселень у різних регіонах України, останніх резонансних подій та напрацювань проекту УГСПЛ дозволило просунути бачення алгоритму взаємодії органів поліції, місцевої влади та спеціалізованої громадськості.

Проф. Олег Мартиненко, експерт УГСПЛ: «Позиція ромських громадських об’єднань первинна у реалізації прав представників цієї етнічної групи. Отримані пропозиції будуть відображені у розробках проекту».

Юридична та адвокаційна допомога ромському населенню здійснюється УГСПЛ у рамках проекту «Сприяння соціалізації ромського населення та захист його прав» за підтримки МФ «Відродження».

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: