Публікація

Оголошено конкурси на отримання грантів від Європейської Комісії

Представництво Європейської Комісії в Україні, Молдові та Білорусі проводить конкурс проектів, які будуть профінансовані в рамках Програми мікро-грантів Європейської Ініціативи з питань демократії і прав людини. Також відкрито конкурс за Програмою Тасіс з партнерства в інституційному розвитку: Підтримка громадянського суспільства та місцевих ініціатив.

Представництво Європейської Комісії в Україні, Молдові та Білорусі проводить конкурс проектів, які будуть профінансовані в рамках Програми мікро-грантів Європейської Ініціативи з питань демократії і прав людини ЄС.

Українським неприбутковим НУО будуть надані гранти загальною сумою 600.000 Євро. Мінімальний розмір гранту 20 тисяч Євро і максимальний 100 тисяч Євро. Фактичні (грошові) витрати Європейської комісії по проекту не можуть перевищувати 90 % від усіх проведених витрат за проектом.

Цією програмою фінансуватиметься три теми в Україні:

– доступ до правосуддя;

– моніторинг прав людини, підготовка звітів та захист прав;

– впровадження верховенства права.

Будуть підтримуватися проекти тривалістю до 18 місяців.

Заявки для участі в конкурсі приймаються до 17:00 (за київським часом) 10 лютого 2004 року.

Детально про дану пропозицію можна знайти на Інтернет-сторінці Європейської Комісії: http://www.europa.eu.int/comm/europeaid/projects/eidhr/cfp-micro_en.htm#ukraine

Заявку, вимоги щодо заявки та іншу необхідну інформацію можна отримати в консультації представництва Євроейської Комісії в Києві за адресою: 01024, м. Київ, вул. Кругло-Університетська 10, тел.: (044) 462-00-10 , Е-mail: [email protected] або на Інтернет-сторінці: http://www.delukr.cec.eu.int/ua/special/tenders.php

Слід пам’ятати, що Європейська Комісія отримує дуже багато заявок, тому в разі коли щось негаразд з вашою заявкою (відсутній необхідний документ, не існує відповіді на поставлене запитання тощо), вона не буде розглядатися.

Крім цієї програми, також відкривається надання пропозицій за Програмою Тасіс з партнерства в інституційному розвитку: Підтримка громадянського суспільства та місцевих ініціатив. Основною метою програми є сприяння розвитку громадянського суспільства та місцевих ініціатив, підтримка їх у процесі розвитку через співробітництво з партнерами із Європейського Союзу або країн, де реалізується програма Фаре.

До пріоритетів програми входять адміністративна реформа, місцевий економічний розвиток, соціальні реформи.

Українські партнери матимуть можливість скористатися грантами на загальну суму у 3 млн. євро. Кожен грант коливатиметься від 100 000 до 200 000 євро. Внесок ЄС у загальний бюджет проекту може скласти до 80 відсотків.

Неурядові організації (НУО), місцеві/регіональні органи та неприбуткові професійні організації запрошуються до надання пропозицій.

Кінцевий термін отримання заявок – 14 квітня 2004 р.

Подальша інформація та форми заявок знаходяться на: http://europa.eu.int/comm/europeaid/projects/ibpp/calls_en.htm

За більш детальною інформацією прохання звертатися до пані Аньє Шуберт, координатору програм преси та інформації: [email protected] чи за тел: (044) 462 00 10.

Секретаріат Ради українських правозахисних організацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: