Публікація

ОБСЄ закликає до ширшої співпраці в допомозі жертвам торгівлі людьми

Конференція була організована Бюро демократичних установ та прав людини ОБСЄ у співпраці з Міністерством закордонних справ Фінляндії. Учасники закликали країни поважати свої зобов’язання щодо захисту прав жертв і також розширити співпрацю між владою, міжнародними організаціями та громадянським суспільством в допомозі жертвам торгівлі людьми.

Рекомендації, які були прийняті адресовані владним органам, правоохоронним органам, НДО та міжнародними організаціями. Вони наголосили на потребі розвитку співпраці, особливо в начанні.

„Надзвичайно важливим є зрозуміти, що реальність торгівлі людьми постійно змінюється, і що ми повинні відповідно реагувати,”- сказала Медельїн Ріс, голова представництва Верховного Комісару ООН з прав людини.

Учасники вказали на важливість покращеного визначення жертв торгівлі людьми та потреби в їх соціальній реабілітації, захисту жертв та посилення гендерної рівностіі також боротьбу з всіма формами забобонів.

„Ми дізналися, що немає жодного протиріччя між правоохоронною діяльністю та захистом прав жертв торгівлі людьми,”- сказала Джоанна Суурпаа, директор з прав людини МЗС Фінляндії.

Конференція запропонувала створення незалежного Національного Доповідача в кожній країні-учасниці ОБСЄ для того, щоб бути центральним пунктом та радником для органів влади в боротьбі з торгівлею людьми.

РУПОР

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: