Публікація

Обговорення законопроектів про зміни до Закону України “Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні”

Громадське обговорення законопроектів про зміни до Закону України “Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні” проводяться 21 червня Радою українських правозахисних організацій (РУПОР), Харківською правозахисною групою спільно з Комітетом ВРУ з прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин за підтримки міжнародного фонду „Відродження”.

Громадські слухання відбудуться в м. Києві в приміщенні Регіонального центру Академії правових наук України (вул. Пилипа Орлика, 3) з 10.00 до 17.00, реєстрація з 9.30, обід з 14.00 до 15.00.

Кожний учасник отримає друкований примірник існуючих законопроектів та правові коментарі щодо деяких аспектів цих проектів, а також зможе замовити книги з питань історії політичних репресій, видані Харківською правозахисною групою.

Під час слухань будуть презентуватися проміжні результати великого проекту міжнародного товариства “Меморіал” “Жертви політичних репресій в СРСР”, зокрема, видання двох лазерних дисків, які містять: базу даних імен жертв політичних репресій в Казахстані, Росії, Узбекистані та Україні у кількості 1 345 796 імен, бібліографічний покажчик “Книги пам’яті жертв політичних репресій в СРСР”, сталінські розстрільні списки, пам’ятники жертвам репресій, інформацію та документи щодо структури та історії ГУЛАГу, щодо НКВС, деякі видання, присвячені темі політичних репресій.

У слуханнях візьмуть участь члени правління міжнародного товариства “Меморіал” В’ячеслав Бітюцький (Воронеж) і Володимир Шнітке (Санкт-Петербург) та керівник проекту Ян Рачинський (Москва).

Просимо надсилати свої аналітичні правові коментарі щодо проектів про зміни до Закону “Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні” за адресою: [email protected]. Організатори громадських слухань в разі підготовки правового коментарю до проектів змін до Закону про реабілітацію сплачують відповідний гонорар автору.

За результатами громадських слухань буде видана збірка щодо змін до Закону про реабілітацію, а також підготовлена таблиця пропозицій щодо удосконалення законопроекту.

Для додаткової інформації просимо контактувати: Євген Захаров, Софія Карасік,

тел. (057) 700 67 71, електронна адреса [email protected] і підтвердити Вашу участь до 15.06.04.

Секретаріат Ради українських правозахисних організацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: