Публікація

Номінанти на «Будяк року 2009», народні депутати Сергій Тітенко та Микола Мартиненко: «Згадану вами проблему вже майже вирішено»

До Української Гельсінської спілки надійшов лист від комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. Оргкомітет “Будяка року 2009” висловлює подяку за увагу до Антипремії.

Водночас нагадуємо, що одне з найважливіших завдань, для яких була заснована Антипремія «Будяк року», – це є сприяння якомога ширшій публічній дискусії щодо небезпечних для прав людини тенденцій у вітчизняній правовій системі.

Заснувавши цю Антипремію, Українська Гельсінська спілка з прав людини ставила перед собою завдання додержуватися принципу відкритості у процедурі присудження Антипремії. Однім із проявів цього принципу є можливість будь-якої особи номінувати орган влади чи посадову особу, якщо вона вважає, що у неї є підстави для цього. Керуючись цим принципом, оргкомітет Антипремії виносить рішення про прийнятність заявки про номінацію лише за формальними критеріями, не перебираючи на себе повноважень Конкурсної комісії, яка має виносити остаточне рішення щодо обґрунтованості заявки та достатності підстав для присудження Антипремії.

Така процедура дає змогу номінантам Антипремії надати спростування до інформації, що міститься у заявці, та висловити інші міркування по суті заявки. Це, безперечно, надає змогу Конкурсній комісії дійти виваженого висновку під час прийняття остаточного рішення.

Для забезпечення суспільної дискусії публікуємо лист комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: