Публікація

Номінанти Головної Антипремії країни «Будяк року 2013»

Безумовними лідерами по кількості заявок про порушення прав людини в Україні цього року стали СУДИ. Також українці скаржаться на роботу омбудсмена, прокуратури та Укрзалізницю.

Служителів Феміди з Запоріжжя, Херсону, Луганську та Києва звинувачують у бездіяльності у випадку порушень прав людини, вибірковому правосудді та порушенні права на свободу мирних зібрань.

Офіс Уповноваженого з прав людини номінували двічі, «За бездіяльність у численних випадках порушення прав людини щодо осіб, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі» та як найбільш інформаційно закритий орган влади.

Вперше за всю історію існування Антипремії до номінації потрапила Вища кваліфікаційна-дисциплінарна комісія адвокатури за переслідування севастопольського адвоката Романа Мартиновського.

Голову Ради міністрів Автономної Республіки Крим Анатолія Могильова номінують на будяк та називають душителем свободи вираження поглядів та порушником прав журналістів.

Державне підприємство «Укрзалізниця» звинувачують в наданні неякісних послуг пасажирам, незаконному зборі та обробці інформації про пасажирів, введенні «іменних квитків» та ліквідації «нічних потягів».

Отримати будяка вже вп’яте зможе Генеральна прокуратура України. Цього року за бездіяльність у захисті права на безпечне для життя і здоров’я довкілля.

Не обійшли увагою українці і міліцію. Цього року номінантом на будяк став конкретний оперуповноважений з міста Києва «За брутальне втручання в право на приватність».

Депутатський корпус в Антипремії цього разу представлений народними депутатами з "Батьківщини" та Партії Регіонів (Гайвош І, Королюк В. Парасків Д., Олійник М.). Їм в провину ставлять законопроект що обмежує доступ до публічної інформації.

Ознайомитись з заявками можна на сайті Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) за цим посиланням: http://helsinki.org.ua/index.php?id=1383223218

УГСПЛ також надішле всім номінантам повідомлення про їх участь в Антипремії та надасть можливість висловитись з цього приводу і висловити свою згоду з номінаціями чи заперечити їх по суті. 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: