Публікація

Номінанти Антипремії Української Гельсінської спілки з прав людини «Будяк року – 2011» визначені»!

Номінанти Антипремії Української Гельсінської спілки з прав людини «Будяк року – 2011» визначені»!

Ними стали:

Національний Банк України – в номінації «За найбрутальніше втручання в право на приватність». Установу звинувачують у виданні постанов, які не відповідають ЗУ «Про захист персональних данних», і є брутальним втручанням в право на приватність

Головне управління Міністерства внутрішніх справ у м. Києві в номінації «За грубе порушення права на свободу мирних зібрань». Керівників управління звинувачують зокрема в « безглуздому і непропорційному використанні тисяч працівників міліції для охорони мирних зібрань» та «“присвоюванні” футболок “Спасибо жителям Донбасса” на акції 15 вересня 2011 року»

Міністр освіти України Дмитро Табачник в номінації «за систематичні порушення прав іноземних студентів». Міністр номінується за «Надання неякісної вищої освіти та не реагування на здирництво та махінації, що практикуються по відношенню до іноземних студентів»

Голова державної прикордонної служби України Микола Литвин в номінації «найбільш інформаційно закритий орган влади». Цьому відомству закидають ненадання інформації про факт перебування осіб, не допущених на територію України, в ДП МА «Бориспіль», відмова повідомити причини недопуску як таким особам, так і їх представнику.

Заступник голови Київського районного суду міста Харкова Муратова Світлана в номінації «За бездіяльність у випадку порушення прав людини, порушення права на свободу та справедливій судовий  розгляд». Автор заявки стверджує, що суддя допустила грубе порушення прав людини на захист від катування та поганого погодження, а також  права на свободу та справедливий судовий захист.

 

Жовтневий районний суд міста Луганська в номінації «За порушення права на справедливий суд»

 

Міський голова м. Херсон Володимир Сальдо в номінації «За бездіяльність у випадку порушення прав людини»

Номінантами також виступали Президент України Янукович Віктор Федорович, Кремінська районна рада, проте заявка була відкликана авторами в звязку з обіцянкою найближчим часом виправити ситуацію.

Деталі про кожну номінацію можна подивитись тут: http://helsinki.org.ua/index.php?id=1318499595

Мета Антипремії – привернути увагу громадськості до брутальних порушень прав людини, що відбулися в державі протягом року, та стимулювати суспільну дискусію щодо небезпечних для прав людини тенденцій у вітчизняній правовій системі. Антипремія присуджується за найбільш ганебні та небезпечні порушення прав людини та основних свобод, що відбулися за минулий рік.

Хто отримає будяк стане відомо 9 грудня, напередодні Міжнародного дня захисту прав людини

Головний інформаційний партнер:

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: