Публікація

Навчальний дистанційний курс „Моніторинг прав людини”

Оголошено конкурс на участь у навчальному дистанційному курсі з моніторингу прав людини, який проводитиме Крассімір Канєв з 27 вересня по 19 грудня 2004 року.

Дистанційний курс має на меті надати інформацію учасникам про всі аспекти здійснення моніторингу прав людини. Учасникам буде представлена доктрина та методологія моніторингу прав людини, що здійснюватиметься переважно крізь призму діяльності міжнародних та неурядових організацій, таких як Комітет з попередження катувань, Міжнародна Гельсінська Федерація з прав людини, Міжнародна Амністія, Human Rights Watch, Асоціація попередження катувань (АРТ) та національних правозахисних НУО.

Учасники також отримають інформацію про принципи та методи моніторингу прав людини та моніторингу специфічних інституцій та ситуацій. Курс спрямований для навчання виявлення порушень прав людини, методів збирання інформації, проведення інтерв’ю, способів моніторингу деяких основних прав і свобод у „закритих” установах, таборах для біженців тощо. Також на курсі вивчатиметься як готувати звіти, втручатися у міжнародні моніторингові механізми, впливати на владу та іншим чином використовувати моніторинг.

Курс включає 60 годин читання, роботу в групах в он-лайні через Інтернет, інтерактивне спілкування з учасниками, написання есе та інших форм навчання. Основне навчання здійснюватиметься за допомогою електронної пошти, тому необхідно мати періодичний доступ до Інтернету.

Максимальна кількість учасників – 25. Учасники, що успішно закінчать курс отримають Сертифікат учасника.

Доктор Красімр Канєв є Головою Болгарського Гельсінського Комітету та членом виконавчого комітету Міжнародної Гельсінської Федерації з прав людини. Він викладає права людини та соціологію права у державному університеті Софії та Пловдиву (Болгарія).

Учасники мають мати гарні письмові навички англійської мови та мати вільний доступ до Інтернету.

Вартість курсу складає 560 Євро, що включає диск з усіма базовими текстами програми. Учасники з Україні можуть отримати стипендію, що покриває цю суму і взяти участь в курсі безкоштовно.

Аплікаційна форма для участі в конкурсі доступна тут:

http://www.hrea.org/courses/application4E04.doc

Аплікаційна форма повинна бути отримана організаторами до 1 вересня 2004 року. Результати конкурсу будуть повідомленні до 7 вересня 2004 року.

Додаткову інформацію та відповіді на запитання можна отримати, надіславши запит на адресу: [email protected].  

Рупор.орг

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: