Нацрада з питань телебачення та радіомовлення ганьбить себе на всю країну - Українська Гельсінська спілка з прав людини
Повернутись назад

Нацрада з питань телебачення та радіомовлення ганьбить себе на всю країну

Новина

Нацрада з телерадіомовлення поскаржиться Генпрокуратурі на суди, повідомила на офіційному сайті прес-служба цього органу. Більш абсурдного звернення зі сторони державної структури важко й уявити.

Причиною подання Нацадою звернення до Генпрокуратури стало скасування судом їх рішення. Начебто це є втручанням в діяльність Національної ради з телебачення та радіомовлення.

Виходить, що Нацрада може приймати будь-які рішення, а скасувати їх ніхто не має права. Бо це вже буде втручанням в діяльність цього високоповажного органу.

Цікаво, а що Генеральна прокуратура може зробити суддям? Нічого! Абсолютно нічого. Вона не є наглядовим органом для судів і суддів. Вона взагалі не має і не може мати впливу на цей орган. Більш того, на суди і суддів впливати не може ніхто. Адже вони незалежні. Ну, мають бути таким.

Чесно кажучи, будь якій особі, що має юридичну освіту (та і не тільки), хибність дій Нацради очевидна. А хіба там немає юристів? Якщо так, я дуже здивуюсь. Якщо ні, треба, ой як треба взяти їх на роботу. Щоб не ганьбитися подібними заявами на всю країну.

Марина Говорухіна