Публікація

“Наша Україна” ініціює парламентські слухання щодо судово-правової реформи

Депутати “Нашої України” Микола Катеринчук, Володимир Філенко та Борис Беспалий внесли на розгляд Верховної Ради України проект постанови “Про проведення парламентських слухань з питань судово-правової реформи в Україні”. Депутати заявляють про те, що “судову владу в Україні, як і інші гілки влади, не обминула глибока криза”. “Фактично новий Закон України “Про судоустрій України”, який передбачав реформування судової влади, тільки поглибив її кризу – суди не стали незалежними, неупередженими і справедливими.

На кінець 2002 року у судах України залишилися нерозглянутими кожна шоста цивільна і кожна п’ята кримінальна справи, у Верховному Суді України – кілька тисяч справ”, – заявляють депутати. Тим часом, повідомляють парламентарі, Рада Європи заявила, що діючий закон України “Про судоустрій України” не відповідає європейським стандартам як в частині побудови системи судів, так і організації судової влади і має бути переглянутим українською владою.

Парламентарі заявляють, що “Верховна Рада України самоусунулась від визначення засад державної політики з питань судово-правової реформи в Україні та виконання зобов’язань, взятих Україною під час вступу до Ради Європи, запровадження норм і стандартів Європейського Союзу, та її реалізації у встановленому Конституцією України і законами України порядку органами державної влади, а віддала це на відкуп окремим невідомим суспільству особам”.

Прес-служба “Нашої України”

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: