Публікація

На Закарпатті розпочалася безстрокова акція «Дні громадської культури»

Українська Гельсінська спілка з прав людини та громадська організація «Закарпатська громада» розпочинають безстрокову акцію «Дні громадської культури».

Ужгород – одне з найпрекрасніших міст України, мешканці якого відомі своєю толерантністю та повагою до інших культур і традицій. Тільки на Закарпатті пліч-о-пліч  мирно вживаються українці (серед яких лемки, бойки, гуцули, долиняни тощо), словаки, угорці, румуни та інші народи. Ми не маємо проблем у суспільстві, але маємо проблеми з владою, яку наймаємо для управління суспільством. Ми просто забуваємо, що дії влади потрібно постійно контролювати.

Якщо ми поважаємо один одного, то маємо поважати й себе, і не дозволяти службовцям та чиновникам вішати нам локшину на вуха про недостатність коштів, глибоку стурбованість, обіцянки та інші подібні маніпуляції.

фото (6)

Робота та досвід у громадській діяльності допомогли нам дійти висновку, що для того, аби влада почала працювати – недостатньоо тільки виборів чи мітингів. Масове написання звернень, скарг, заяв, інформаційних запитів посилить тиск на чиновників і змусить їх ефективно працювати. Вам непотрібно йти до органів влади – достатньо лише надіслати на електронну скриньку чи відправити поштою документ і зателефонувати до приймальні, щоб поцікавитись про його реєстрацію та номер. Вам непотрібно самостійно розробляти документи – ми надаємо готові зразки та контакти, безкоштовні поштові конверти.

Біля Вашого будинку ями? Не світять ліхтарі на вулиці? Немає освітлення в під’їзді? Вам просто варто зрозуміти логіку службовця: якщо для Вас яма посеред дороги – дрібниця, то для нього – це взагалі не проблема; якщо для Вас яма – проблема, то для нього –  дрібна проблема, яку можна вирішити колись, коли руки дійдуть. Якщо ж для Вас яма – першочергова проблема, то для чиновника – це проблема, яку потрібно вирішити якнайшвидше. Приблизно ось так вони мислять… Так, таке мислення чиновника – це проблема, але ми можемо змусити їх думати по-іншому та ефективно працювати!

«Проект покликаний активізувати пересічних громадян у боротьбі із бездіяльністю місцевої влади. Ми наголошуємо, що проект є аполітичний, а його метою не є критика персон, а творення нових традицій комунікації із владою», – заявив координатор днів громадської культури Андрій Гайдук.

фото (4) (1)

Не полінуйся надіслати запит, скаргу, заяву чи звернення! Ми виставляємо намет, в якому будемо надавати кваліфіковану правову допомогу в написані та оформленні документів.

Ми закликаємо долучитись всім небайдужим громадянам, активістам, представникам громадського сектору, журналістам.

Поважаймо себе, поважаймо своїх співмешканців і, можливо, в майбутньому ми поважатимемо нашу владу. Все залежить від нас, пам’ятаймо про це!

Нагудуємо окрім «Днів громадської культури» отримати консультацію юриста, можна зателефонувавши або відвідавши приймальню особисто в робочі дні, перед тим, обов’язково записавшись за телефоном — 066 585 14 75. Адреса ГП УГСПЛ  в Ужгород: площа Кирила і Мефодія 1, кабінет 52 (5 поверх ). Мережа громадських приймалень Української Гельсінської спілки з прав людини здійснює свою діяльність за фінансової підтримки Уряду Канади через Департамент закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD), програма «Права людини понад усе» (Human Rights First).

 

Прес-служба ГО «Закарпатська громада»

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: