Публікація

На кримських журналістів чинять тиск

Комітет з моніторингу свободи преси в Криму виражає серйозну стурбованість у зв’язку з телефонними погрозами на адресу журналістів і менеджерів Телерадіокомпанії „Чорноморська”.

За словами тележурналістів, невідомі представляються прибічниками Віктора Януковича і погрожують працівникам ЧТРК фізичною розправою за „неправильне висвітлення виборів”.

За даними моніторингу кримських ЗМІ щодо дотримання законодавства України під час виборчої кампанії і виборів в Україні, що проводився Комітетом з моніторингу свободи преси в Криму спільно з комітетом „Рівність можливостей”, Асоціацією „Вільний простір”, Інститутом масової інформації і оганізацією „Артикль 19” (Лондон), програми ТРК „Чорноморська” під час виборчої кампанії вирізнялися найбільшою виваженістю, об’єктивністю і неупередженістю.

„Звинувачення в тенденційності, поєднані з погрозами, є спробами залякування журналістів, які чесно виконують свої професійні обов’язки”, – йдеться у заяві. Комітет з моніторингу свободи преси в Криму закликає представників кримської влади і регіонального виборчого штабу В. Ф. Януковича дати публічну політичну оцінку факту залякування журналістів.

Колектив просить правоохоронні органи захистити співробітників ТРК „Чорноморська” від тиску і погроз. Комітет з моніторингу свободи преси в Криму нагадав, що свобода слова гарантована Конституцією України, Конституцією Автономної Республіки Крим і є найважливішим елементом демократичного суспільства.

РУПОР

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: