Публікація

МЗС закликає громадські організації до участі в заходах, присвячених ОБСЄ. Щоправда конкретних дат не називає

Нагадаємо, що місяць тому 5 правозахисних організацій звернулись до Президента, Прем’єра та МЗС і запропонували ряд пріоритетів, які має розглянути Україна під час головування в ОБСЄ в 2013 році. Серед них зокрема правове регулювання діяльності громадських організацій, доступ до публічної інформації, реформа системи безоплатної правової допомоги.

У відповідь на звернення МЗС повідомило, що готується ряд заходів, до участі в яких будуть запрошені представники недержавних організацій. Так в листі йдеться: “Вітаючи бажання громадських організацій України взяти участь в обговоренні пріоритетів майбутнього головування України в ОБСЄ, повідомляємо, що громадською радою при МЗС України спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні розробляється проект, спрямований на залучення інститутів громадянського суспільства до процесів виконання завдань і досягнення цілей ОБСЄ під час головування України в 2013 році.

В рамках цього проекту передбачається проведення представниками громадського сектору низки заходів для обговорення актуальних питань трьох вимірів діяльності ОБСЄ (військово-політичного, економіко-довкільного та гуманітарного) з метою визначення шляхів сприяння з боку громадянського суспільства у реалізації пріоритетів українського головування в ОБСЄ.

Будемо вдячні за участь Української гельсінської спілки з прав людини та інших зацікавлених громадських організацій у зазначених заходах”.

Щоправда навіть приблизної дати проведення заходів досі не відомо. 

УГСПЛ буде стежити за розвитком подій в цій сфері, і повідомить всіх бажаючих  взяти участь про дати проведення заходів. 

Повний текст листа МЗС можна прочитати нижче:

Лист 2

Лист 1

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: