Публікація

МВС запевнило правозахисників, що продовжує вважати всіх українців потенційними терористами

Міністерство внутрішніх справ України, не зважаючи ні на що, продовжує вважати українців спекулянтами та потенційними терористами. Саме такий висновок можна зробити, ознайомившись з листом МВС, який надійшов до Української Гельсінської спілки з прав людини.

 

Не дивлячись на те, що перший заступник міністра транспорту і зв’язку Володимир Корнієнко нещодавно зазначив, що зараз вже немає спекуляцій з білетами і запровадження іменних квитків ні до чого, МВС і надалі переконано – українці продовжують спекулювати. Цікаво, що такого правопорушення, як спекуляція, в нашій правовій системі вже давно немає, але воно є в головах міліції.

 

Більше того, в листі йдеться й про те, що запровадження іменних залізничних квитків сприятиме проведенню Євро-2012. Це при тому, що за прогнозами фахівців така практика створить великі черги за квитками та сповільнить процес їх видачі.

 

Слід зазначити, що в жодній з країн, які приймали Чемпіонат Європи у різних роках (а це Франція, Іспанія, Італія, Нідерданди/Бельгія тощо) не було запроваджено іменних залізничних квитків ні до ні під час чемпіонату.

 

З листа МВС також вбачається, що Україна, в рамках дотримання прав людини під час залізнодорожніх перевезень, має рівнятися на такі «всесвітньо відомі у дотриманні прав людини країни» як Російська Федерація, Казахстан, Молдова та Вірменія.

 

УГСПЛ ще раз підкреслює, що ставлення міліції до усіх пасажирів, як до потенційних злочинців є принизливим і у чергове свідчить, що МВС України будує свою діяльність на принципах неповаги та порушення фундаментальних прав людини.

 

Українська Гельсінська спілка з прав людини вітає позицію Міністерства транспорту та зв’язку з цього питання.

 

Лист МВС читайте нижче.

 

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: