Публікація

МВС: Не виноватые мы! Они сами пришли!

Саме так можна трактувати відповідь, що надійшла до УГСПЛ з Міністерства внутрішніх справ України щодо подій в Харкові в парку Горького. «Учасники акції протесту своїми навмисними діями заважали робітникам виконувати свої функції, блокували рух будівельного транспорту, демонстративно заходили до небезпечних зон падіння зрізаних дерев, чим наражали на небезпеку себе і оточуючих», звітує Міністерство.

МВС продовжує звинувачувати мітингувальників, що захищали парк, у порушенні ст. 39 Конституції України (право на мирні збори). Адже ті, мовляв, не повідомили органи влади та місцевого самоврядування про свої дії.

Міністерство також гордо інформує про те, що під час зазначених подій стосовно 28 порушників міліціонерами було складено протоколи про адмінпорушення. За що тільки не були покарані захисники парку Горького: дрібне хуліганство, порушення порядку проведення зборів і мітингів, непокора законному розпорядженню працівників  міліції.

Стосовно побиття невідомими в чорному захисників парку при бездіяльності міліціонерів в листі зазначено, що за результатами службового розслідування «наряди міліції діяли в межах законодавства та відповідно до обстановки, яка склалася».

Надзвичайно цікавим є і наступний абзац: «Проте, за окремі недоліки в організації службової діяльності із забезпечення охорони громадського порядку ряд керівників Дзержинського РВ Харківського МУ ГУМВС притягнуто до дисциплінарної відповідальності».

На жаль, кого саме і за які недоліки покарали в листі не йдеться.

Повний текст листа можна побачити тут:

vidpovid3
vidpovid2
vidpovid1

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: