Публікація

Молоді українські правозахисники беруть участь в «Міжнародному курсі з прав людини»

Починаючи з жовтня 2017 року, за ініціативи Мережі домів прав людини відбувається навчання молодих активістів з України, Грузії та Білорусі. Загалом у навчанні бере участь 20 активістів, з яких 8 представляють Україну.

Фото – сайт Освітнього дому прав людини у Чернігові

Основною метою курсу є підвищення рівня знань учасників та спільна робота над проблемами, які існують у сфері захисту прав людини. Зі слів координаторки української групи Ніни Хоми «Міжнародний курс для молодих правозахисників України надасть новий імпульс в їх роботі, та у поєднанні з уже досвідченими активістами дозволить суттєво зрушити ситуацію з дотриманням прав людини в Україні».

Українська група, дослідивши ситуацію з дотриманням прав людини в країні та врахувавши події на Сході та в Криму, вирішила зосередитися над вирішенням проблем людей, які постраждали внаслідок військового конфлікту. Напрямком, за яким буде працювати українська група, є захист персональних даних осіб, що постраждали внаслідок військових дій на сході в Україні та окупації АР Крим.

Тарас Щербатюк, учасник міжнародного курсу: «Аналізуючи захист персональних даних учасників бойових дій, можу з упевненістю сказати, що ситуація  не з найкращих. Підтвердження цього можуть бути публікації в ЗМІ про витік персональних даних військовослужбовців у мережу. Саме тому тема захисту персональних даних учасників бойових дій є дуже актуальною».

Юлія Кішенко, учасниця міжнародного курсу: «У зв’язку з російсько-українським конфліктом, який відбувається на сході України та окупацією АР Крим, деякі групи громадян стали більш вразливими. Наприклад, тема захисту персональних даних кожної та кожного, хто перетинає лінію розмежування, є внутрішньо переміщеною особою або військовослужбовцем – є дуже важливою. Наразі працівники в державних установах не завжди відповідально поводять себе стосовно персональних даних громадян, і наша задача – позитивно вплинути на цю ситуацію». Яскравою ілюстрацією цієї проблеми є випадок із розголошенням Пенсійним фондом України персональних даних активіста та переселенця з Криму.

Враховуючи актуальність питання, учасники Міжнародного курсу вже розпочали інформаційну діяльність із захисту персональних даних, яку можна спостерігати на сторінці у мережі Фейсбук.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: