Публікація

Міжсвяткове обговорення: УГСПЛ взяла участь у побудові діалогу між ромами і владою

26 грудня 2019 року у Всеукраїнському пресцентрі Українського національного інформаційного агентства “Укрінформ” відбулася презентація результатів проекту “Побудова діалогу та порозуміння між ромами та поліцією: досягнення та подальші кроки”. Її організувала Міжнародна благодійна організація «Ромський жіночий фонд «Чіріклі», а від Української Гельсінської спілки з прав людини в обговоренні взяв участь експерт щойно завершеного проекту щодо захисту прав ромів у сезонних поселеннях проф. Андрій Галай.

Публічне обговорення дало змогу ще раз підкреслити основні висновки ромського проекту УГСПЛ:

  1. Ключова мета сезонної ромської міграції в теплу пору року – пошук можливостей заробити на життя. Ця мета стає зі знаком мінус без уваги місцевої влади;
  2. Розроблений алгоритм діяльності влади охоплює групу завдань місцевої влади, поліції та громадськості щодо безпеки і реалізації базових прав ромських тимчасових мігрантів. Звісно алгоритм потрібно затвердити у прийнятний спосіб, проте у тексті немає нічого такого, що суперечить чинному законодавству – беріть і виконуйте. На думку експертів УГСПЛ його варто практикувати кожному чиновнику у своєму секторі.
  3. Окремі продукти проекту УГСПЛ, як то – буклет-пам’ятка та правопросвітній курс від юридичних клінік – актуальні й корисні, їх легко отримати і використовувати не лише в Києві.

Загалом на обговоренні було підкреслено, що УГСПЛ не полишає цю тему и буде надалі експертно допомагати ромській громадськості й органам влади, які цього потребують.

Фото УкрІнформ

Юридична та адвокаційна допомога ромському населенню здійснюється УГСПЛ у рамках проекту «Сприяння соціалізації ромського населення та захист його прав» за підтримки МФ «Відродження».

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: