Публікація

Міжнародний день прав дитини

20 листопада пройшов міжнародний день прав дитини. Кожного року його відзначають у річницю прийняття Конвенції про права дитини. Цього року відзначали вже 14 річницю.

Виконавчий директор ЮНІСЕФ Карол Беламі цього дня закликав „включити дітей в серце усіх програм розвитку”. Посилаючись на Цілі Розвитку Століття, що були прийнятті ООН у 2000 році, вона заначила, що до 2015 року усі діти будуть ходити до школи, буде запинене поширення СНІДу, а бідність та голод буде проблемою не більше міліона людей у світі”.

Представник Генерального Секретаріату Ради Європи закликав усі держави-члени вжити ефективних заходів для захисту прав дитини, що гарантуються багатьма конвенціями Ради Європи. Вона визнала важливу роль щодо захисту прав дитини, яку відіграють омбудсмани у певних країнах, і вона заохочуватиме утворення таких незалежних органів у всіх країнах.

Також Рада Європи у цей день закликала заборонити фізичні покарання у сім’ї. У той час, коли майже всі європейські країни заборонили використовувати фізичні покарання для дітей у школах та інших дитячих закладах, наслильство у сім’ї залишається широко поширеним. Тому, грунтуючись на Рекомендації Ради Європи 1985 року „Насильство в сім’ї”, вона закликала всіх членів Ради Європи заборонити застосування фізичного поарання у сім’ї. „Ми не можемо більше очікувати, а повинні зробити ці рекомендації реальністю за ради майбутнього всіх дітей та довіри до нашої організації”, – зазначив Представник Генерального Секретаріату міжнародної організації..

Секретаріат Ради українських правозахисних організацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: