Публікація

Міжнародна платформа правозахисних організацій засудила дії білоруських правоохоронців під час проведення мирного маршу з нагоди Дня Волі

В Українському кризовому медіа відбулась екстренна прес-конференція правозахисників щодо подій у Мінську

Сьогодні у Мінську, в офісі правозахисної організації «Вясна», затримали 57 міжнародних спостерігачів, активістів, журналістів та правозахисників, які мали моніторити та висвітлювати мирний марш, присвячений Дню Волі.

Провідні правозахисні організації регіону ОБСЄ: Міжнародна федерація за права людини, Frontline Defenders, Міжнародне партнерство за прав людини, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Truth Нounds, Tbilisi Shelter City/ACICC та Крим SOS від імені правозахисної платформи Громадянська Солідарність підготували прес-конференцію щодо подій у Мінську.

Правозахисники стверджують, що влада Білорусі затримала активістів та журналістів, щоб вони не змогли моніторити мирний марш у Мінську. Об’єдані правозахисні організації засуджують порушення прав мирних зібрань, вираження думок і асоціацій, а також свободи проводити роботу в області прав людини, які сьогодні були продемонстровані у столиці Білорусі.

Олександра Делеменчук

Олександра Делеменчук, представниця Української Гельсінської спілки прав людини та Civil Solidarity Platform, повідомила, що наразі 250 людей отримали адміністративний арешт на строк від 10 діб. 26 осіб було затримано за кримінальними обвинуваченнями.

фото заставки – svaboda.org (RFE/RL)

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: