Публікація

Міжнародна Гельсінська Федерація закликала Європейський союз вимагати від Росії дотримання положень резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи по Чечні

Європейська правозахисна організація направила своє звернення в Брюссель напередодні самміту Росія – ЄС, який пройде 11 листопада, – передає Бі-Бі-Сі.

„Російська влада продовжує проводити силову політику в республіці і, очевидно. Не хоче міняти свій підхід, не дивлячись на нездатність досягнути стабільності в регіоні”, – говориться у зверненні.

Правозахисники вважають, що керівництво Євросоюзу повинно домагатися від Росії виконання вимог ПАРЄ, ретельно розслідувати всі випадки порушення прав людини у республіці, дати силовим структурам ясний сигнал про необхідність дотримуватися цих правил і забезпечити вільний доступ представникам ЗМІ.

Резолюція по ситуації із захистом прав людини була прийнята ПАРЄ 14 жовтня при активному спротиві російської делегації, яка раніше підтримала резолюцію про політичну обстановку в республіці і чеченських біженцях.

Обговорюючи доповідь комісії ПАРЄ, на якій ґрунтувалася резолюція, глава російської делегації Костянтин Косачів заявив Бі-Бі-Сі: „Коли доповідь пишеться лише чорною фарбою, і там тільки критика, там абсолютно викривлені факти з тим, щоб підігнати зміст цієї доповіді під завчасно зроблені висновки, природно, цей підхід контр продуктивний, і для нас він мало корисний”.

 Російська влада заявляє про стабілізацію обстановки у Чечні. За словами їх представників, кількість викрадень людей різко зменшилась, а правоохоронні структури приділяють більше уваги захисту прав людини.

РУПОР

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: