Публікація

Міжнародна Амністія визнала в Україні перших в’язнів сумління

У сьогоднішньому прес-релізі найавторитетніша міжнародна правозахисна організація “Міжнародна Амністія” визнала шістьох нещодавно засуджених політичних активістів у Сумах в’язнями сумління і оголосила про початок кампанії щодо їх негайного звільнення.

Міжнародна Амністія виразила стурбованість з приводу продовження арештів осіб, які виражають свої політичні права, зокрема право на мирний протест під час вимагання оприлюднення результатів про вибори Президента України.

„Дуже важливо, щоби Україна продемонструвала світу, що вона поважає право на свободу вираження напередодні другого туру президентських виборів,” – зазначає Міжнародна Амністія.

Шестеро осіб були нещодавно засуджені місцевим судом в Сумах до 10 діб адміністративного арешту під час закритого судового процесу за нібито супротив міліції під час проведення мирної акції протесту 31 жовтня з метою оголошення результатів виборів на одній з дільниць. Члени виборчої комісії відмовилися оголошувати  результати виборів 31 жовтня і викликали міліцію, яка розігнала мирну акцію та затримала десятьох учасників акції, проте ті невдовзі були відпущені. Несподівано, 13 листопада міліція заарештувала в шостій ранку всіх десятьох учасників акції. На суд не були допущені ні адвокати засуджених, ні їхні рідні. Більше того, останні були брутально та протизаконно розігнанні загоном „Беркут”.

„Є чіткі підстави вважати, що ці 6 осіб були засудженні за висловлювання своїх поглядів”, – заявила Міжнародна Амністія.

„Влада в м. Суми порушила міжнародні стандарти відмовивши адвокатам та рідним у допуску на судове засідання, а також не повідомивши їм про місцезнаходження затриманих”, – підсумувала Міжнародна Амністія.

РУПОР

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: