Публікація

Місцевий індекс прав людини: інструмент моніторингу інституційних реформ в умовах збройного конфлікту та постконфліктного врегулювання

30 січня 2018, об 11.00, у приміщенні Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (м. Київ, вул. Інститутська, 21/8) відбудеться круглий стіл, на якому буде представлено методологію нового інструменту моніторингів прав людини на місцевому рівні, що впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини спільно з Офісом Омбудсмана та іншими державними та громадськими інституціями.

Моніторинги Місцевого індексу прав людини націлені на рівень місцевих територіальних громад. Вони аналізують, як місцева влада (місцеве самоврядування) населених пунктів використовує свої повноваження з позиції реалізації прав людини. Місцевий індекс прав людини оцінює та поширює ефективні і неефективні практики у населених пунктах, надає рекомендації щодо впровадження кращих підходів, навчає місцевих активістів бути зацікавленими у розбудові прав людини у власному населеному пункті.

Основні спікери заходу

Від офісу омбудсмана:

Богдан Крикливенко, керівник Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини;

Олена Смірнова, заступник керівника Секретаріату;

Від команди проекту Української Гельсінської спілки з прав людини:

Олександр Павліченко, виконавчий директор УГСПЛ;

Олег Мартиненко, керівник аналітичного напряму;

Андрій Галай, Богдан Мойса, Тарас Щербатюк.

Крім обговорення інструментарію Місцевого індексу прав людини на заході буде обговорено його зв’язки з пост-конфліктним врядуванням, проведені результати пілотних моніторингів, названо найближчі плани та можливості долучення зацікавлених організацій.

Для участі у заході необхідно до 29 січня зареєструватися за посиланням:

https://goo.gl/forms/5fuoQnEGSt3SMenW2

Акредитація ЗМІ обов’язкова та здійснюється при онлайн-реєстрації.

Із питань участі у заході прохання звертатися до координатора проекту УГСПЛ Андрія Галая за тел. 0667442336.

Впровадження ініціативи «Місцевий індекс прав людини», розробленої для врахування пріоритету прав людини в ході реформи децентралізації, підтримується Програмою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Права людини в дії» в частині, що стосується забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб та населення, постраждалого від конфлікту. Цей захід організовано в рамках зазначеної програми, яка впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини.

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку, надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 55 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Починаючи з 1992 р., Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічну та гуманітарну допомогу на суму 1,8 мільярда доларів. Детальнішу інформацію про програми USAID в Україні можна отримати на офіційному веб-сайті USAID http://ukraine.usaid.gov та сторінці у Facebook https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: