Публікація

Мінюст пообіцяв найближчим часом оприлюднити законопроект про попередження катувань

Міністерство юстиції України почуло заклик громадських організацій стосовно оприлюднення та обговорення законопроекту який передбачає створення національного превентивного механізму щодо недопущення катувань.

Нагадаємо, що обурення правозахисників викликав факт, що Міністерство юстиції України розробило проект закону без участі громадських та правозахисних організації, хоча саме до правозахисників щороку за допомогою звертаються сотні жертв державних органів. Фактично, розробка Закону проходила за зачиненими дверима. Така позиція Міністерства юстиції викликала подив громадськості, адже попередній проект Закону України «Про Національний комітет проти катувань», який було підготовлено Міністерством пройшов широке громадське обговорення, до його розробки були залучені відомі експерти громадських організацій.

В листі УГСПЛ, заступник міністра юстиції Валерія Лутковська зазначає: “Найближчим часом вищезгаданий законопроект буде розміщено на сайті Міністерства юстиції для вивчення і врахування думки громадськості”.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: