Публікація

Міністр Луценко розширяє свої володіння

Декілька днів тому біля Адміністрації Президента нами була знайдена цікава ініціатива Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. На тротуарі стоїть стенд білого кольору з написом „Прийом звернень громадян на ім’я Міністра внутрішніх справ України”. Поруч стоїть білого кольору мікроавтобус в якому і відбувається саме прийом звернень. Як повідомив нам слідчий ГСУ Юрій Шитий, який проводить прийом громадян, міні-приймальня працює в такому ж режимі як і приймальня в Міністерстві і не виключає роботи другої. Тобто звернення приймаються як на Богомольця, так і на Банковій. Ініціатива та розпорядження про її виконання йде від самого Луценка, чи є такі приймальні в інших містах України ані Юрій Шитий, ані водій мікроавтобуса не знають. Також водій повідомив, що такі виїзді акції тривають вже майже місяць і вдень на прийом приходять від двох до десяти людей.

Як повідомили в Департаменті зв’язків з громадськістю при МВС України, пересувна приймальна була створена в рамках програми Кабінету міністрів „На зустріч людям” з метою надання юридичних консультацій і правової допомоги населенню, забезпечення діючого реагування на звернення громадян. Міні-приймальня працює щодня, крім суботи та неділі, з 11 до 14 годин, а здійснюють його, відповідно дням тижня (з понеділка по п’ятницю), працівники Департаментів суспільної безпеки й внутрішньої безпеки, Головного слідчого управління, Департаменту карного розшуку, Департаменту документального забезпечення й режиму (ДДОР).

За словами Михайла Ковадли, начальника ДДОР МВС України, з доручення міністра внутрішніх справ Юрія Луценко, всі заяви, які надходять на його адресу, надаються особисто керівникові правоохоронного відомства. „Слід також зазначити, що наші працівники приймають від людей як письмові, так й усні заяви, які обов’язково реєструються в журналі обліку. Потім звернення громадян надходять на розгляд у відповідні підрозділи МВС. Після перевірки викладених фактів, не пізніше чим через місяць, кожний, хто звернувся, одержить листовну відповідь”, – розказав пан Ковадло.

Громадян приймають досвідчені фахівці центрального апарата МВС, які займають посади не нижче, ніж начальника відділу. Так що всі бажаючі мають можливість не тільки звернутися зі скаргами й побажаннями, але також одержати кваліфіковану правову допомогу.

Вікторія Онищенко,

РУПОР

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: