Публікація

Мін‘юст передав Венеціанській комісії остаточний законопроект про вибори

Міністерство юстиції передало до Венеціанської комісії остаточний проект закону про вибори народних депутатів, який було доопрацьовано з урахуванням попередніх рекомендацій, наданих цією міжнародною експертною організацією. Про це повідомив голова Робочої групи з питань удосконалення законодавства про вибори, Міністр юстиції Олександр Лавринович.

 

Міністр нагадав, що 14-15 жовтня відбудеться засідання Венеціанської комісії, під час якого будуть затверджені остаточні експертні висновки щодо проекту закону про вибори народних депутатів України.

 

При цьому, зазначив він, в останньому варіанті законопроекту, який передано на розгляд Комісії напередодні засідання, вже враховано більшість з попередніх пропозицій цієї організації.

 

Міністр нагадав, що консолідовану позицію щодо доцільності та можливого способу врахування рекомендацій Венеціанської комісії було вироблено під час останнього засідання  Робочої групи 27 вересня.  Законопроект був доопрацьований за підсумками цього засідання.

 

При цьому, члени Робочої групи одностайно погодилися з тим, що дві пропозиції Венеціанської комісії щодо можливих шляхів удосконалення проекту не можуть бути враховані у зв’язку з їх невідповідністю Конституції України.

 

З остаточним текстом законопроекту можна ознайомитися на сайті Міністерства юстиції України (www.minjust.gov.ua) у рубриці “Обговорюємо законопроекти».

 

*** Як відомо, Робочу групу з питань удосконалення законодавства про вибори було створено Указом Президента України 2 листопада 2010 року. Глава держави доручив привести законодавство про вибори у відповідність до загальновизнаних міжнародних демократичних стандартів.

 

До участі у Робочій групі було запрошено представників усіх депутатських фракцій Верховної Ради, позафракційних народних депутатів, представників міжнародних та вітчизняних неурядових організацій. Участь у Робочій групі взяли також близько двох десятків іноземних експертів.

 

Відповідно до пропозицій голови Верховної Ради України та керівників депутатських фракцій, за підсумками наради у Президента України 4 жовтня, законопроект передано керівникам депутатських фракцій на доопрацювання та для наступного внесення на розгляд Верховної Ради.

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: