Публікація

Міліція затримала активістів акції в підтримку Дмитра Гройсмана

Під Генпрокуратурою під час акції на підтримку Дмитра Гройсмана було затримано чотирьох активістів, яких звинуватили у невиконанні рішення суду, що заборонив протести під цією державною установою. В цей же час у Вінниці відбувалося чергове судове засідання, яке мало стати останнім.

Коли учасники акції підійшли до генпрокуратури, судовий виконавець зачитав їм рішення Київського окружного адміністративного суду міста Києва. Згідно з цим рішенням, винесеним 28 лютого 2013 року суддею О.Огурцовим, заборонено проводити будь-які мирні зібрання під Генеральною прокуратурою та на прилеглих територіях до кінця квітня. Учасники акції відмовилися розходитися – тоді почалося затримання організаторів.

Фотозвіт з акції ТУТ

ДОВІДКА

«Справа Дмитра Гройсмана» (із Проміжного звіту «Переслідування громадянського суспільства в Україні в 2011році» Української Гельсінської спілки з прав людини)

15 жовтні 2010 року в рамках розслідування кримінальної справи по факту порнографії через блог «Живого журналу» міліція провели обшук на квартирі голови Вінницької правозахисної групи Дмитра Гройсмана, а також в офісі організації. У грудні 2010 року Дмитру Гройсману було пред’явлене офіційне звинувачення у двох кримінальних злочинах та чотирьох епізодах, а саме відповідно до ч.1 ст.301 КК України «Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів та ч. 1 ст.338 КК України «Наруга над державними символами». Справу було порушено за анонімним зверненням.

Перший епізод: розміщення фото на власному блозі, яке зображує статуетку з фалічним символом та примірник Конституції України. Фото було зроблене як ілюстрація до інтерв’ю одному з київських журналів під час обговорення закону щодо зберігання і розповсюдження порнографії. 

Другий епізод: розміщення колажу із сайту (на який є посилання) у день оголошення результатів першого туру останніх президентських виборів. На колажі екс-Президент України Віктор Ющенко простягає руки до статевого чоловічого члена. Третій епізод: розміщення посилання на відео, у якому демонструються російські політичні діячі, що здійснюють акти сексуального характеру. І четвертий: розміщення абстрактних графічних зображень, які були опубліковані та широко розповсюджувані відомим офіційним німецьким фондом боротьби зі СНІДом „Ейдшіфле“ з метою надання інструкцій щодо безпечної сексуальної поведінки для запобігання розповсюдженню ВІЛ-інфекції. Справа Дмитра Гройсмана розглядалася Ленінським районним судом міста Вінниці. Дмитро Гройсман перебуває на підписці про невиїзд.

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: