Публікація

Міліція не має наміру змінюватись

Сьогодні до УГСПЛ надішла заява від Голови нікопольської громадської організації „Громадянська варта” Юрія Бабініна стосовно протиправних дій міліції стосовно його сина Романа, які заявник розцінює як прояв тиску на нього та його рідних з метою „закрити рота”. Копії „Заяви про злочин” також були надіслані Міністру внутрішніх справ України Ю.Луценко та Прокурору Дніпропетровської області Шубі В.В.

Юрій Бабінін заявив, що 6 червня 2006 його син Бабінін Роман був протиправно доставлений оперативними робітники МВС до Нікопольського ВБОЗу у якості свідка, а потім, під час перебування в Дніпропетровському обласному ВБОЗі, один із оперативних працівників ВБОЗу намагався отримати у нього адресну інформацію відносно фактичного місця проживання його батька, бабініна Юрія Дмитровича, який є керівником громадської правозахисної організації та депутатом Нікопольської міської ради.

Зважаючи на багатолітню активну громадську діяльність спрямовану проти порушень прав людини та корупції, Бабінін вважає вказані факти як прояв тиску на нього та його рідних з метою „закрити рота”.

Наступного дня після появлення в Інтернеті заяви Юрія Бабініна, разом із начальником Нікопольського міського відділу міліції п.Крижовцем він був запрошений до начальника Дніпропетровського обласного  УВС генерала п. Бобильова, сказав, що син Юрія був викликаний у якості свідка, по справі, яку направили на дослідування і що письмова відповідь щодо цього буде надана пізніше.

Проте, замість цього, через декілька днів після візиту до генерала зусиллями слідчого СВ УМВС Дніпропетровської області п. Рязанової, яка напередодні моєї зустрічі з генералом була викликана до нього та мала  з ним бесіду, Роман Бабінін, свідок по справі звинуваченого у шахрайстві гр.Лаврика сам став звинуваченим, на основі свідчень, які терміново надав вже майже рік ув’язнений у слідчому ізоляторі сам п.Лаврик.

Хто спонукав п. Лаврика до його чергового „щирого каяття” невідомо, але двічі до цього засуджений за шахрайство „свідок” став головним аргументом  протиправного кримінального переслідування Романа Бабініна яке, як переконаний Юрій Бабінін, розпочалося після його звернення до МВС та обласної прокуратури.

Поруч із цим,  після розповсюдження його заяви відносно тиску на його близьких у місцевих ЗМІ, начальник місцевого ВБОЗу п.Журавльов надав у газеті „Репортер” „відповідь”, повідомивши читачів, що ніхто Романа примусово до Нікопольського ВБОЗу не доставляв і буцім то він сам прийшов туди  за повісткою.

„Вважаю, що після оприлюднення моєї заяви щодо протиправних дій працівників Дніпропетровського обласного ВБОЗу відносно мого сина Романа, з метою захисту власного іміджу, міліцією була сфабрикована кримінальна справа”, – заявив Юрій Бабінін.

„Вимагаю розслідування всіх обставин її виникнення та скасування і надання правової оцінки діям працівників міліції винних у порушенні прав людини”, – на останок додав заявник, голова спілки „Громадянська варта”, депутат Нікопольської міської ради Юрій Бабінін.

УГСПЛ,

Вікторія Онищенко

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: