Публікація

Мер Чернігова став батьком всім дітям міста одразу

Як повідомляє газета „Високий Вал” в Чернігові розпочали боротьбу з дитячою любов’ю до комп’ютерів. Розпорядження про посилення контролю за відвідуванням дітьми комп’ютерних клубів, відеотек, дискотек та інших розважальних закладів підписав міський голова Олександр Соколов.

За словами начальника управління освіти міськради Наталії Лещенко, нині є підстави говорити про комп’ютерну залежність дітей та підлітків. Частина чернігівських школярів більшість вільного часу проводять у комп’ютерних клубах, витрачаючи при цьому гроші, надані батьками на харчування чи інші потреби. З цього можна дістатись висновку, що гра на комп’ютері іншими потребами не вважається. Також, начебто є випадки, коли діти, обманюючи батьків, пропускають школу, а також вдаються до крадіжок.

Мер вважає, що в розпорядженні йдеться про зменшення негативного впливу на здоров’я підростаючого покоління, адже часто комп’ютерні клуби розміщені в погано освітлених і недостатньо провітрюваних приміщеннях, а діти проводять перед моніторами без перерв по декілька годин поспіль.

Розпорядженням міського голови затверджений план заходів щодо контролю за дотриманням правопорядку та етичних норм у розважальних закладах міста. Зокрема, передбачається проведення перевірок відповідних служб з метою виявлення дітей і підлітків, які жебрають, вчиняють злочини та правопорушення. Має посилитися протидія незаконному обігу наркотичних засобів і психотропних речовин у місті.

Тепер чернігівському меру, який почав опікуватись всіма дітьми міста одразу, залишається лише виставити таксу, завдяки якої деякі з клубів ця служба буде оминати, а також слід ретельно подумати як регламентувати спілкування дітей зі своїм власним, домашнім комп’ютером.

Вікторія Онищенко

РУПОР

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: