Публікація

Поліція прислухається до правозахисників та громади

22 квітня 2016 року в Києві пойшла третя зустріч Парламентсько-громадської платформи «Взаємодія поліції з громадою в контексті реформ в Україні та досвіду Європейського Союзу».

Подія відбулась за сприяння Офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Консультативної місії ЄС (КМЄС).

Окрім виключно позитивно-звітувальних виступів представників Національної поліції, на зустрічі обговорювалися проблемні та практично-орієнтовані аспекти роботи правоохоронців. Керівник аналітичного напрямку УГСПЛ Олег Мартиненко, як один з авторів Стратегії реформування ОВС України, модерував хід експертної дискусії «Громадянське суспільство як партнер у підтриманні правопорядку: позитивні моделі для наслідування». В ній, зокрема, були презентовані результати структурних реформ поліції у Львівській та Вінницькій областях, орієнтовані на інтереси громади та дотримання прав людини. Започатковані національними експертами, ці ініціативи наразі активно розвиваються за допомогою експертів КМЄС та оцінюються як реальні, а не «фасадні» зміни правоохоронної діяльності.

Під час подальшого обговорення Олег Мартиненко додатково висвітлив проблемні моменти гендерних аспектів  дотримання прав працівників поліції.  Це теми рівноправних процедур відбору до поліції, ліквідації гендерної сегрегації у професійному навчанні, створення умов для кар’єрного зростання жінок-поліцейських. Експерт акцентував готовність правозахисного середовища допомогти Національній поліції розробити окремий стратегічний документ, присвячений гендерній політиці персоналу.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: