Публікація

Марш рівності: громадський контроль за діями поліції

Вчора, 12-го травня, у Києві відбувся Марш рівності. Напередодні події, експерти Центру Громадянських Свобод та групи громадського спостереження «ОЗОН» організували спеціальне навчання для громадських активістів, які висловили бажання здійснювати моніторинг дій правоохоронців під час Маршу.

В рамках тренінгу «Свободи під погрозами: безпекові рекомендації громадським спостерігачам на акціях із високим ступенем конфліктності», Олександра Матвійчук, голова Правління «Центру громадянських свобод», провела навчальну сесію, під час якої було проаналізовано керівні принципи, що забезпечують свободу мирних зібрань.

IMG_3245

Експерт-поліцеїст Олег Мартиненко, керівник аналітичного напрямку УГСПЛ, провів практично-орієнтовані заняття «Вчимося правильно фіксувати дії поліції». Під час двох сесій  громадські спостерігачі не лише ознайомилися з правоохоронними стандартами забезпечення громадського порядку в українських реаліях, але й мали змогу попрактикуватися в рольових ситуаціях повсякденної поліцейської роботи.

Також у рамках навчання виступила Валерія Рибак, координаторка групи громадського спостереження «ОЗОН». Правозахисниця розповіла про правила поведінки та безпеки для громадських спостерігачів, а також про порядок спостереження та фіксації подій.

фото в заставці: Центр інформації про права людини

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: