Публікація

Маріупольська влада на «Гарячій лінії»: ще одне виконання рекомендацій моніторів Місцевого індексу прав людини

Анна Пархоменко, Андрій Галай

Маріуполь – найбільше прифронтове місто Донецького краю, де у березні проводився моніторинг Місцевого індексу прав людини. У підсумку, за напрямом «Гідний рівень життя» місто отримало високу оцінку.

Проте крім позитивних вражень, команді проекту Української Гельсінської спілки з прав людини не вистачило практичності діяльності міської «Гарячої лінії». Під час проведення моніторингу, члени команди стикалися з тим, що додзвонитися до оператора не так вже і легко: це вдалося зробити лише з шостої спроби.

Крім того, результати анонімного опитування, яке було ініційоване представниками маріупольської приймальні УГСПЛ, показали, що далеко не всі громадяни міста взагалі знають про існування міської «Гарячої лінії» з питань соціального захисту. Про що це говорить? Головним чином про те, що незважаючи на складне соціальне становище у місті, обізнаність громадян з питань, які входять до компетенції міської ради недостатня.

На публічному заході та у звіті ми надали рекомендації розширити можливості інформування населення про «Гарячу лінію» способами, що доступні для середнього містянина: оголошення у місцевій пресі та монтаж рекламних банерів у громадських місцях (наприклад, на вокзалах, у транспорті, у місцях відпочинку).

І що ви думаєте? Сьогодні у громадському транспорті представниця моніторингової команди побачила свіжий рекламний постер «Гарячої лінії місцевої влади». До оприлюднення результатів моніторингу такого не було.

МаріупольГалай

Чи покращить це ситуацію із реалізацією прав людини у великому прифронтовому місті із особливими проблемами (численні постраждалі і переселенці з зони бойових дій, складний стан інфраструктури, переорієнтація міста з промислового на інноваційне)? Побачимо. Саме для аналізу виконання рекомендацій #Місцевий_індекс_прав_людини залучає місцевих активістів.

Але однозначно інформованість громадян міста про свої можливості зросте. Ми дякуємо міській владі за врахування рекомендацій моніторингу.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: