Публікація

Мандрівна освітня виставка набирає обертів в місті Кам’янському

З 9 лютого у місті Кам’янському розпочала роботу мандрівна освітня виставка «Кожен має право знати свої права». Експозицію відвідують учні міста. Особливістю є те, що екскурсії виставкою проводять молоді гіди – учні та учениці старших класів середньої школи та їх вчителі, які пройшли спеціальне навчання за принципом «рівний-рівному».

IMG_20170208_122848

Під час семінару з підготовки гідів його учасники ознайомилися з 25 стендами виставки, які містять висловлювання відомих людей та молодих активістів, які відстоюють права людини, фотографії і малюнки, відомості про історичні факти, цитати із документів і рішень міжнародних органів з захисту прав людини та багато іншого. Все це дозволяє створити широке поле для дискусії та отримання інформації про права людини.

Виставка стане своєрідним майданчиком для дискусій про права людини та актуальні проблеми, що турбують кожного відвідувача та громаду в цілому.

IMG_20170208_121307

Першою локацією виставки стала кам’янська середня загальноосвітня школа № 30. За час роботи виставка змінить декілька майданчиків. Це дасть змогу більшому колу людей її відвідати.

Мандрівна освітня виставка «Кожен має право знати свої права» та методичний посібник по роботі з нею були розроблені у 2011 році громадською організацією-членом УГСПЛ MART  за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”, i з використанням матеріалів експертів і в рамках плану дій Всеукраїнської освітньої програми “Розуміємо права людини”, як одного з кроків реагування на необхідність системного підходу до навчання правам людини. Це дає можливість використовувати зазначені продукти в якості допоміжних матеріалів для навчання, стимулювати дискусію навколо проблем прав людини.

ГО «МART» – незалежна неполітична неприбуткова організація, яка бачить своїм завданням розвиток громадянського суспільства, навчання та просвітництво в сфері прав людини, моніторинг дотримання прав людини, відстоювання суспільних інтересів з використанням механізмів захисту прав людини.

Всеукраїнський тур мандрівної освітньої виставки «Кожен має право знати свої права» організовано в рамках ініціатив, які впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини http://helsinki.org.ua/: проекту «Права людини понад усе» за підтримки  Міністерством міжнародних справ Канади та програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)  «Права людини в дії», в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: