Публікація

Мандрівна освітня виставка набирає обертів на Черкащині

15 березня в у м. Золотоноша, що на Черкащині, розпочала роботу мандрівна освітня виставка «Кожен має право знати свої права».

Виставку відвідають учні міста та всі бажаючі. Особливістю є те, що екскурсії по виставці проводять учні та учениці старших класів Золотоніської гімназії  імені С. Д. Скляренка, які пройшли спеціальне навчання за принципом «рівний-рівному».

IMG_20170318_110141

 

Виставка стала своєрідним майданчиком для дискусій про права людини та актуальні проблеми, що турбують кожного відвідувача та громаду в цілому.

IMG_20170318_101843

IMG_20170318_112605

Велика кількість зображень які є на виставці не лишають байдужим нікого. Зображення виступають в ролі знаків питання побачивши які прагнеш отримати відповідь.

Мандрівна освітня виставка «Кожен має право знати свої права» та методичний посібник по роботі з нею були розроблені у 2011 році громадською організацією-членом УГСПЛ http://helsinki.org.ua/ MART http://mart-ngo.org.ua/ua за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” http://www.irf.ua/i з використанням матеріалів експертів і в рамках плану дій Всеукраїнської освітньої програми “Розуміємо права людини” http://edu.helsinki.org.ua/, як один із кроків реагування на необхідність системного підходу до навчання правам людини. Це дає можливість використовувати зазначені продукти в якості допоміжних матеріалів для навчання, стимулювати дискусію навколо проблем прав людини.

ГО «МART» – незалежна неполітична неприбуткова організація, яка бачить своїм завданням розвиток громадянського суспільства, навчання та просвітництво в сфері прав людини, моніторинг дотримання прав людини, відстоювання суспільних інтересів з використанням механізмів захисту прав людини.

 

Всеукраїнський тур мандрівної освітньої виставки «Кожен має право знати свої права» організовано програмою USAID «Права людини в дії», яка впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини»

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID),

надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор.

Починаючи з 1992 р., Агентство США з міжнародного розвитку

надало Україні технічну та гуманітарну допомогу на суму 1,8 мільярда доларів.

Детальнішу інформацію про програми USAID в Україні можна отримати на офіційному веб-сайті USAID http://ukraine.usaid.gov

та сторінці у Facebook https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: