Публікація

Мандрівна освітня виставка «Кожен має право знати свої права» завершила свою роботу в місті Дніпрі

13 червня мандрівна освітня виставка «Кожен має право знати свої права» завершила всеукраїнський тур у місті Дніпрі.

Тур був організований Українською Гельсінською спілкою з прав людини в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» за підтримки  Агентства США з міжнародного розвитку USAID в рамках проекту «Права людини в дії».

Виставка проходила на базі Дніпропетровської обласної бібліотеки для молоді ім. М. Свєтлова. Вона стала майданчиком для дискусій про права людини та актуальні проблеми, що турбують кожного відвідувача та громаду в цілому.

IMG_20170516_124530_1

Гідами на виставці були студенти Міжрегіонального вищого професійного училища з поліграфії та інформаційних технологій, які перед початком виставки пройшли навчання спеціальне навчання. Відвідувачами стали учні Дніпровських шкіл, ВНЗ та всі відвідувачі бібліотеки.

IMG_20170516_124609_1

Під час роботи виставки пройшла низка різноманітних  заходів. Серед них були приурочені Міжнародному дню боротьби з гомофобією та трансфобією (відзначається 17 травня), який був проголошений ООН у 2005 році з метою привернення уваги світової громадськості до суспільних проблем, викликаних появою Інтернету і новітніми технологіями. Також має на меті знизити цифрову нерівність.

21 травня відвідувачі виставки мали змогу долучитися до заходів приурочених Всесвітньому дню культурного різноманіття в ім’я діалогу та розвитку. Цей день проголошений у 2002 році ООН з метою захисту культурного різноманіття як засобу досягнення процвітання, сталого розвитку і світового мирного співіснування. А також заходи до Міжнародного дня боротьби з тероризмом. Цей день має на меті привернути увагу до боротьби з усіма видами тероризму і насильства. Він був започаткований в Індії, тому що «тисячі молодих людей заманюють в терористичні табори та організації кожного року» (відзначається 21 травня).

IMG_20170516_125644_1

1 червня мандрівна освітня виставка стала базою для проведення заходів приурочених Дню захисту прав дітей.

Мандрівна освітня виставка «Кожен має право знати свої права» була розроблена у 2011 році громадською організацією-членом УГСПЛ http://helsinki.org.ua/ MART http://mart-ngo.org.ua/ua за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” http://www.irf.ua/i з використанням матеріалів експертів і в рамках плану дій Всеукраїнської освітньої програми “Розуміємо права людини” http://edu.helsinki.org.ua/, як один із кроків реагування на необхідність системного підходу до навчання правам людини. Це дає можливість використовувати зазначені продукти в якості допоміжних матеріалів для навчання, стимулювати дискусію навколо проблем прав людини.

Всеукраїнський тур мандрівної освітньої виставки «Кожен має право знати свої права» організовано програмою USAID «Права людини в дії», яка впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Починаючи з 1992 р., Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічну та гуманітарну допомогу на суму 1,8 мільярда доларів. Детальнішу інформацію про програми USAID в Україні можна отримати на офіційному веб-сайті USAID http://ukraine.usaid.gov  та сторінці у Facebook https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: