Публікація

Майстерні для стажерів УГСПЛ навчають правам людини

Київські студенти-правники взяли участь в серії майстер-класів з прав людини.

Протягом двох місяців в УГСПЛ проходять стажування студенти Київського університету імені Бориса Грінченка. У рамках програми стажування, дві групи 4-го курсу кафедри правознавства Інституту суспільства взяли участь у серії майстер-класів на тему прав людини «Майстерні для стажерів». Метою заходів є поширення ідей прав людини та формування цілісного уявлення щодо діяльності різних підрозділів Спілки.

15 квітня, у бібліотеці УГСПЛ, було проведено 3 спеціальні навчальні заходи для групи з п’ятнадцяти стажерів. Це інтерактивна лекція Олексія Біди «Жертви підвалів – ті, що пережили пекло», практичне заняття «Медіа-клуби як інструмент просвіти у сфері прав людини», яке провела Валентина Потапова, а також інтерактивну лекцію Олега Мартиненка «Реформи МВС: що потрібно знати юристу».

Замість сухого переказу змісту подій, пропонуємо вам власні відгуки студентів, які вони залишили після серії майстер-класів.

«Мені сподобалась третя частина, багато цікавого дізналась про нову реформу МВС»

DSC_6248

«Сьогодні був дуже цікавий день. В УГСПЛ нам провели три семінари щодо актуальних проблем нашої країни. Тема першого семінару «Ті, що пережили пекло», відкрила очі на військові дії, що відбуваються на Сході України, та були зафіксовані репортерами [скоріше за все, маються на увазі монітори – ред.] Спілки. Тема друга. До нашої уваги були представлені відеоролики про людську гідність, які змушують задуматися над вчинками… Тема 3. Висновок такий, що треба вносити зміни до реформи нашої Поліції!»

DSC_6261

«Майстер-класи були цікавими та корисними. Особливо сподобався кіноклуб, оскільки для мене це було новим. Перегляд короткометражних фільмів надає можливість звертати увагу на деталі, формувати ланцюжок подій, аргументувати свої висновки, що є дуже корисним для майбутньої правової діяльності. Також дуже актуальним питанням, яке ми сьогодні обговорювали, було реформування МВС, а також закордонний досвід у даній сфері та можливість його застосування на території України»

DSC_6293

«Все було корисно та цікаво, проте, дуже важко сприймалося перше відео, після якого змінилися мої ставлення до сьогодення. В повсякденному житті буду застосовувати медіа-клуби з просвіти прав людини. З останнього виступу дізналась багато чого нового та була трішки шокована станом МВС. Зрозуміла, що ми також повинні намагатися робити будь-які зрушення аби досягнути своєї мети, особливо за нашої професії»

«Дякую, дуже сподобалось. Ігри, які з нами проводили – це щось нове та цікаве. Завдяки цим лекціям дізналась багато нового, і моє мислення розширилось, ви змусили нас думати»

DSC_6253

«Сьогодні, побувавши на трьох лекціях, я для себе винесла багато. Найголовніше – це те, що я зрозуміла, що хочу бути пов’язаною з юриспруденцією, оскільки хочу внести якісь зміни до життя моєї країни. Я задумалась над деякими питаннями, які піднімалися, і переглянула власні погляди на речі та справи. Головне – залишатись людиною, в будь-якій ситуації. Але з деякими речами я була незгодна або не зовсім згодна. Дякую УГСПЛ за цікаві лекції!»

 «Все сподобалось і було цікаво. З самого початку дуже потрясло емоційно. Подивитись та послухати інтерв’ю людей, які були в полоні. Потім відео про журналістів. Корисно було почути про реформи в МВС. Буду розповідати обов’язково всім та про все. Дякую»

DSC_6247

 «Побачені жорстокі моменту фільму “Ті, що пережили пекло”.. Таке бачу нечасто і був свій особистий відбиток. Сподобалась лекція щодо методів інтерв’ю зі «складними» людьми, які були в полоні. Було про що задуматись в оцінках та історії “силових структур”. Від початку скептично поставився до заходу, але в підсумку все дійсно сподобалось»

DSC_6235

«Хочу подякувати лекторам за те, що організували сьогоднішні лекції. Вони підвищили нашу правову культуру, поставили нас в провокаційні ситуації, які змусили серйозно задуматись щодо багатьох життєвих аспектів, людських цінностей, поміщених у рамки права й моралі»

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: