Публікація

Майбутні адвокати розслідуватимуть справи довічників

Українська Гельсінська Спілка з прав людини разом з Академією адвокатури України започаткували спільний освітній проект. Його метою є продемонструвати майбутнім адвокатом перешкоди, які можуть виникнути на шляху встановлення справедливості щодо їх клієнтів, як з боку судів, так і правоохоронних органів.

Вперше в України студенти разом з викладачами працюватимуть над аналізом реальних кримінальних справ довічно ув’язнених, вина яких викликає сумнів.

Перша зустріч в рамках проекту відбулась 13 березня 2013. Під час заходу був продемонстрований документальний фільм «Олександр Рафальський. Довічне позбавлення волі» створений за матеріалами журналістського розслідування і аналізу скандальної кримінальної справи Рафальського.

За результатами зустрічі 11 студентів висловили бажання приєднатися до проекту. Під керівництвом викладачів з них будуть сформовані дві робочі групи. Кожна група отримає матеріали двох кримінальних справ, відносно яких має провести розслідування та прийти до висновку, чи справедливий, на їх думку, був судовий вирок.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: