Публікація

Леонід Черновецький вважає, що в законопроекті про моніторинг телекомунікацій порушуються права і свободи громадян

Лідер Християнсько-ліберальної партії, народний депутат України, член фракції „Наша Україна” Леонід Черновецький вважає, що проект закону „Про моніторинг телекомунікацій”, що був поданий до парламенту Кабінетом Міністрів України в серпні минулого року, в разі його прийняття в теперішній редакції порушить конституційні права і свободи громадян України.

„Так, в законопроекті не врегульоване питання громадського контролю за здійсненням моніторингу телекомунікацій, що є несумісним з поняттям демократичного суспільства”, – підкреслив Л.Черновецький.

„Крім того, авторами проекту закону не був визначений перелік підстав для надання судом дозволу на моніторинг телекомунікацій, що може призвести зловживання і може зробити закон інструментом розправи над політичними опонентами або інструментом тиску”, – відзначив він.

Свої пропозиції змін до проекту закону „Про моніторинг телекомунікацій” він виклав в листах до Голови профільного комітету В. Пустовойтенка та лідеру фракції „наша Україна” В.Ющенко для того, щоби вони були враховані при підготовці остаточної редакції закону.

Нагадаємо, що декілька місяців тому МГО Інтерньюз провела громадські слухання цього законопроекту, на якому було наведено безліч його недоліків. Незважаючи на нищівну критику, профільний комітет підтримав цей проект для прийняття у першому читанні, а автори проекту так і не змінили поданої до парламенту редакції закону.

Секретаріат Ради українських правозахисних організацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: