Публікація

Київська міська влада хоче незаконно припинити завтрашнє пікетування посольства Китаю

Українська Асоціація „Міжнародна Амністія” звернулася з відкритим листом до представників органів державної та місцевої влади, посольств іноземних держав та представництв міжнародних організацій, в якому зазначала про можливість неправомірного припинення завтрашнього пікетування посольства Китаю, що присвячене 15-й річниці подій на площі Тяньаньмень (Китай).

Посольствам іноземних держав в Україні

Представництвам міжнародних організацій в Україні

Керівникам громадських організацій

Вельмишановні панове!

Українська Асоціація “Міжнародна Амністія” (далi УАМА) – всеукраїнська правозахисна громадська організація (зареєстрована Міністерством юстиції України 1 липня 1996 року, Свiдоцтво № 750) вважаe за необхiдне в термiновому порядку поінформувати Вас про таке:

– УАМА запланувала провести 4 червня 2004 року в мiстi Киeвi з 11.45 до 14.00 вуличну пам’ятну акцію, присвячену 15-й рiчницi подiй на площi Тяньаньмень (Китай). Акцію заплановано провести навпроти посольства Китайської Народної Республіки в Україні (яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Грушевського, 32).

– 26 травня 2004 року УАМА подало до Київської міської адмiнiстрацiї офіційне повідомлення про проведення згаданої акції (вихiдний № 03-21 вiд 26.05.2004 р., вхiдний № 17190 вiд 26.05.2004).

– 03 червня 2004 року о 13.05 з невідомого номеру телефону на факс офісу УАМА надiйшов лист на бланку Київської міської адмiнiстрацiї № 015-227 вiд 01.06.2004, пiдписаний „заступником Голови I.Iльгов”. В цьому листi, зокрема зазначено таке (цитата): “…Київська мiська державна адмiнiстрацiя не уповноважена погоджувати проведення масових заходiв бiля будинків посольств Iноземних держав.” Iнших роз’яснень надано не було.

– 03 червня з 14.30 до 15.30 виконуюча обов’язки директора офiсу УАМА в Києві Тарановська Антонiна Юріївна намагалася отримати роз’яснення в Київський міській адмiнiстрацiї з приводу надiсланого факсом листа. Нiяких роз’яснень надано не було.

Беручи до уваги викладену вище iнформацiю, члени УАМА вважають, що Київська мiська державна адмiнiстрацiя безпідставно перешкоджає проведенню МИРНОI акції.

Члени УАМА також висловлюють своє побоювання щодо можливих провокацій пiд час проведення мирної пам’ятної акції 4 червня 2004 року.

Беручи до уваги той факт, що заборонити проведення масових акцiй можливо лише за рiшенням суду, члени УАМА будуть проводити 04 червня 2004 року пам’ятну акцiю навпроти посольства Китайської Народної Республіки в Україні.

У зв’язку з такою ситуацією, УАМА звертається до Уповноваженого з прав людини, Голови Комітету Верховної Ради України з прав людини, до лідерів громадських організацій та Послiв iноземних держав iз проханням взяти до уваги ситуацію, яка загрожує порушенням фундаментальних прав людини.

З повагою та надією на пiдтримку,

В.о. Директора офiсу

А.Ю.Тарановська

Секретаріат Ради українських правозахисних організацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: