Публікація

Квест „Іміграція та еміграція в Києві”

В рамках Фестивалю Документального кіно з прав людини київський клуб толерантності КНГУ провів квест „Іміграція та еміграція в Києві”. Метою заходу було показати, що місто можуть створювати не лише ті, які в ньому народилися, але й ті, які приїхали до нього. Українська Гельсінська спілка з прав людини з задоволенням підтримала ініціативу колег.

 Маршрут був наступним: Будинок кіно – памятник Шолом-Алейхему – скульптура Архипенко – Київський університет – Музей російського мистецтва – пам’ятник Шевченко – Центральна рада (Будинок вчителя) – Опера – Караїмська кенаса (Будинок актора) – пам’ятник Ярославу Мудрому – Софійська і Михайлівська площі – скіфські баби – Андріївська церква – музей Булгакова – пам’ятник Григорію Сковороді – офіс КНГУ.

Для участі в квесті ми запросили дітей і молодь віком 12-22 років. Серед 28 учасників були корінні кияни та ті, які недавно поселилися у Києві – навчаються в київських університетах. До фінішу одночасно дійшли дві команди.

Під час підведення підсумків гри учасники поділилися своїми чудовими враженнями про квест, про те, як багато вони дізналися про рідне місто. Наприклад, більшість учасників вперше бачила синагогу – можливо, раніше вони проходили повз неї, але не знали що це.

Найбільше сподобалась учасникам загадка „Він і вона щоранку зустрічають один одного передзвоном” – Софійський і Михайлівський собори. На цій станції необхідно було знайти трьох гостей Києва, сфотографуватися з ними та взяти коротке інтерв’ю про те, звідки вони приїхали, що їм сподобалося в нашому місті та що вони бажають киянам. Наприклад гості з Тернополя критично зазначили, що мерія Києва могла б краще прибирати місто, тоді як амстердамці висловили своє захоплення і чудові враження. Не всі гості хотіли з нами фотографуватися, але все ж нам вдалося зробити кілька світлин.

Радість від добре виконаної справи та цікавої прогулянки ще збільшилася, коли учасники отримали призи від Української Гельсінської спілки з прав людини – величезні шоколадки. А піцца та чай допомогли відновити сили.  Всі учасники висловили побажання брати участь у наступних квестах, сподіваємося, вони нам також допоможуть їх готувати!

Команда „КИТа” – Олена Чукліна, Олена Почаєвець, Ліза Олійник, Маріам Варданян, Ілона Істоміна, Альфія Шевченко, Яна Коробенко, Яся Мєшкова та Дана Верстак і я – щасливі, що наші зусилля  були плідними, гра цікавою і потрібною. Адже якщо, 28 учасників пішли додому з посмішкою, радісним настроєм і новими знаннями про рідне місто та іммігрантів і емігрантів у ньому, значить наша діяльність чогось варта…

Детальний фоторепортаж з заходу дивіться тут: /index.php?id=1270031897

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: