Публікація

Курс «Школа – територія прав людини». Про розвиток та співпрацю

З 7 по 10 cерпня 2017 року в Освітньому Домі прав людини у Чернігові відбувся Другий тренінг для команд шкіл-учасниць Всеукраїнського навчально-практичного курсу «Школа – територія прав людини».

Протягом 4 днів учасники — активні представники шкільних команд – батьки, вчителі, адміністратори, соціальні педагоги змогли розширити свої знання щодо прав людини, механізмів їх захисту та впровадження змін в шкільному середовищі на принципах поваги до прав людини.

2

Учасники вчились ідентифікувати права людини у шкільному середовищі та випадки їх порушення, планувати ефективне залучення усіх учасників навчально-виховного процесу до створення умов реалізації цих прав у школі, кваліфіковано відстоювати права дітей у навчальних закладах та поширювати позитивні практики.

Навчання проходило у форматі інтерактивних лекцій, практичних занять з аналізом ситуацій, формуванням позиції, розробки стратегій і планів. Під час тренінгу учасники мали змогу не тільки отримати нові знання від тренерів та експертів, а й поділитися власним досвідом розпочатих змін.

1

Як побачити та розпізнати порушення прав людини в навчальному закладі? Як створити дієвий механізм захисту прав людини на території навчального закладу? Що можуть батьки як учасники навчально-виховного процесу щодо захисту прав дитини? – на ці та інші питання наші учасники шукали відповіді разом із тренерами Олександрою Козорог та Андрієм Кінашем, експертами Сергієм Буровим, Павлом ПархоменкомЯною Салаховою, та Оленою Бондаренко.

Наразі всі представники команд-учасниць переходять до реалізації нових знань та навичок і починають перетворювати свої школи на «територію прав людини».

Чекаємо тісної співпраці та наступної зустрічі з командами шкіл-учасниць курсу!

5

4

3

Захід реалізується Українською Гельсінською спілкою з прав людини в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту «Права людини в дії».

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: