Публікація

Критика з боку ЗМІ і надалі викликає нездорову реакцію

2100 гривень може коштувати редакції газети “Любимый город” стаття, в якій йшлося про факт відмови швидкої допомоги виїхати на виклик до жінки, у якої стався серцевий напад, в наслідок якого вона померла.

Суддя Сєверодонецького місцевого суду О.Горбатенко, що у Луганській області, підтримав ствердження позивача, Сєверодонецької багатопрофільної лікарні, що смерть громадянки Ч. настала ще до того, як на станцію швидкої допомоги зателефонували з цього приводу вперше. І тому, мовляв, газета надрукувала неправдиві відомості, які має спростувати, сплатити позивачеві 2 тисячі моральної шкоди і 100 гривен судових витрат.

Редакція має намір оскаржити судове рішення в апеляційному порядку.

Стаття, яка стала підставою для судового оскарження, містила інформацію про події минулого літа, які дійсно мали місце. І це було доведено у суді. У 45-річної сєверодончанки Ч., що перебувала на території садового товариства, розташованого в кількох кілометрах за межами міста, стався серцевий напад і вона втратила свідомість. Сусіди зателефонували до станції швидкої допомоги, але … там відмовилися виїжджати. Послалися на наказ, що забороняє машинам швидкої допомоги їздити за територію міста. І порадили звернутися до станції швидкої допомоги селища Новоайдар, розташованого за 50 км від садівництва, яке належить майже виключно сєверодончанам і знаходиться біля самого міста.

Дика історія, висвітлена газетою, призвела не до змін в організації надання медичної допомоги громадянам, і не до покарання винних, бо сьогодні винною стала газета.

Олексій Свєтіков,

Луганське обласне відділення

ВГО “Комітет виборців України”

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: