Публікація

Кримська міліція хоче обмежити діяльність журналістів „з метою забезпечення їхньої безпеки”

Заступник начальника Головного управління МВС України у Криму, начальник міліції громадської безпеки Валерій Середенко вважає, що у деяких випадках правоохоронці повинні обмежувати діяльність працівників засобів масової інформації. Про це він заявив на прес-конференції у Сімферополі 19 березня.

„Ми будемо забезпечувати вашу безпеку, але і будемо, якщо можна так сказати, обмежувати ваше втручання в ті події, що відбуваються, – заявив він, звертаючись до журналістів, – ми будемо не допускати вас в деякі місця, але не заради того, щоби приховати якійсь факт, а заради вашої безпеки”.

В.Серденко назва „серйозним уроком” для кримської міліції нещодавній інцидент в Симфізі. „Факт побиття журналістів – це неприпустимо, це надзвичайна подія”, – підкреслив він.

За повідомленням Комітету по моніторингу свободи преси в Криму, Начальник Головного управління МВС України в АРК Миколай Паламарчук готовий цілодобово забезпечувати безпеку кримських журналістів. Про це він заявив на своїй прес-конференції в Сімферополі 19 березня. За словами М. Паламарчука, всі без виключення журналісти, які потребують забезпечення своєї безпеки, можуть дзвонити йому особисто.

„Можете в другій чи третій години ночі дзвонити мені, будь ласка, – запевнив начальник кримської міліції працівників ЗМІ, – ми постараємося зробити так, щоби всі працювали у безпеці.”

Секретаріат Ради українських правозахисних організацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: