Публікація

Круглий стіл «Україна – стратегічне значення місцезнаходження. Конфліктні виклики, підходи до реінтеграції Донбасу, міжнародний досвід»

23 жовтня 2018 року, о 10:00 в Офісі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (м. Київ, вул. Інститутська, 21/8) відбудеться круглий стіл «Україна – стратегічне значення місцезнаходження. Конфліктні виклики, підходи до реінтеграції Донбасу, міжнародний досвід»

Організатори: Українська Гельсінська спілка з прав людини, Програма USAID “Права людини в дії” спільно з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини за підтримки посольства Великої Британії в Україні.

Метою проведення круглого столу є закладення фундаменту законодавчої та громадської підтримки національної політики щодо відновлення миру, нових підходів до реінтеграції Донбасу, інституалізації діалогу, як механізму вирішення конфлікту в умовах тимчасової окупації, полегшення діалогу, економічного розвитку та побудови громади для постраждалих від конфліктів населення. В той же час – це майданчик для експертної дискусії щодо можливостей суспільства в процесах побудови миру та налагодження діалогу.

До участi у заходi запрошуються народнi депутати України, представники оргaнів  державної влади, громадських та мiжнародних органiзацiй. В роботі круглого столу візьмуть участь експерти незалежної Мiжнародної миротворчої органiзацiї «Ресурси примирення» (Велика Британія).

Відкриття круглого столу:

Людмила Денісова, Уповноважений Верховної ради України з прав людини

Олександр Павліченко, Виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини

Наталя Веселова, Народний депутат України

Одарченко Юрій, Народний депутат України

Євген Марчук, Представник України у робочій підгрупі з питань безпеки Мінської переговорної Тристоронньої контактної групи

Мортен Енберг, Голова офісу Ради Європи в Україні

Вайдотас Верба, Координатор проектів ОБСЄ в Україні

Алешка Сімкіч,  Заступник Голови  Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні

Ноель Калхун, Заступниця представника УВКБ ООН в Україні

Бенджамін Моро, Заступник Голови Моніторингової місії ООН в Україні

Сесія 1: Виклики конфліктів – переосмилення. Підходи до реінтеграції. Інституціоналізація діалогу на місцевому рівні в Україні – досвід роботи з практики PCI.

Сесія 2: Дуалістична роль громадянського суспільства як об’єкта конфлікту та суб’єкта його подолання. Синергія vs конфліктність у взаємодії органів влади з неурядовими ініціативами.

Детально ознайомитись із програмою та учасниками сесій можна у документі за посиланням.

Координатор заходу: Тетяна Перченко, tatadvokat2@gmail.com

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: