Публікація

Кожна четверта жінка Донецької області працює у несприятливих умовах

За даними Головного управління статистики в Донецькій області, складеним на основі результатів атестації робочих місць, на кінець 2005 року на підприємствах промисловості, сільського господарства, будівництва, транспорту і зв’язку Донецької області в умовах, що не відповідають санітарно-гігієнічним нормам, працювало 357,3 тис. чоловік, або 43% загальної чисельності працюючих цих галузей. Серед працюючих жінок у несприятливих умовах трудиться кожна четверта.

У сільському господарстві шкідливим умовам піддається кожен сьомий, на транспорті і зв’язку – кожен четвертий, у будівництві – кожен третій, у промисловості – майже половина всіх робітників. Значно вище за середнє показника питома вага працівників, зайнятих у шкідливих умовах, на підприємство з виробництва коксу – 51%, у металургійному комплексі – 55%, у вугільній промисловості – 77%.

При цьому зайняті на виробництві найчастіше випробують вплив декількох шкідливих факторів одночасно. Від надмірного пилу в робочій зоні страждають 22% усіх працівників, а у вугільній промисловості – 58%. Підвищеному рівні шуму, інфразвуку й ультразвуку піддається кожен п’ятий, у тому числі на металургійних підприємствах і у вугільній промисловості – кожен третій. Під впливом шкідливих хімічних речовин трудиться кожен восьмий, у хімічному виробництві, на металургійних і коксохімічних підприємствах – майже третина всіх працівників.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: