Публікація

Координатор УГСПЛ провів заняття для майбутніх патрульних щодо недискримінації в роботі поліції

3 травня 2018 року, на запрошення представників Академії патрульної поліції, координатор проекту із захисту прав представників ЛГБТКІ-спільноти УГСПЛ Владислав Петров провів бінарне заняття з навчальної дисципліни «Толерантність та недискримінація в роботі поліцейських»

У рамках заняття були розглянуті базові категорії в сфері прав людини та ключові питання, щодо ЛГБТКІ-спільноти. Координатор приділив увагу національним та міжнародним механізмам захисту прав людини та існуючій практиці. Особливу увагу він приділив рішенням Європейського суду з прав людини щодо порушень прав представників ЛГБТКІ-спільноти.

Владислав Петров, координатор проекту УГСПЛ із захисту прав представників ЛГБТКІ
Владислав Петров, координатор проекту УГСПЛ із захисту прав представників ЛГБТКІ. Фото Олега Шинкаренка.

У ході зустрічі виникало багато дискусійних питань, які стосувалися представників ЛГБТКІ-спільноти та їх видимості в суспільстві. Це підкреслює важливість налагодження роботи з інформування майбутніх співробітників патрульної поліції щодо поточних соціальних процесів. Особливу увагу треба звернути на освіту в сфері прав людини та поглиблення розуміння людської гідності, цінності життя та здоров’я людини. Такі кроки сприятимуть зменшенню рівня нетерпимості в рядах патрульної поліції щодо представників ЛГБТКІ-спільноти, та посилять рівень довіри до представників правоохоронних органів.

Ми сподіваємось на розширення співпраці в сфері освіти з прав людини для майбутніх поліцейських патрульної поліції та розвиток нових позитивних практик. Оскільки ми віримо, що саме діалог та знання сприяють гармонійному розвитку суспільства та демократичним процесам.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: