Публікація

Конференція «Виклик без відповіді: злочини ненависті проти ЛГБТ в Україні»

23 лютого в м. Київ в готелі «Premier Hotel Rus» відбудеться конференція «Виклик без відповіді: злочини ненависті проти ЛГБТ в Україні»

Про що конференція?

Після обрання стратегічного курсу на інтеграцію до сучасної Європи, українські держава та суспільство більше не мають змоги заплющувати очі на проблеми, які цілковито ігнорувалися з моменту набуття державної незалежності. Однією з цих важливих проблем є подолання наслідків гомофобії, що досі панує в Україні, і зокрема, боротьба зі злочинами ненависті проти ЛГБТ людей. Такі злочини, коли жертва обирається лише через свою належність до певної групи, є особливо небезпечними для суспільства, оскільки вносять у нього розбрат, протиставляючи одну частину суспільства решті та створюючи атмосферу, коли будь-який член цієї спільноти не почувається у безпеці.

Статистичні дані, зібрані неурядовими та міжнародними організаціями, свідчать про суттєве поширення злочинів ненависті проти ЛГБТ людей в Україні, але досі як українське законодавство, так і державна політика у цій сфері не є ефективними інструментами у боротьбі з цим явищем. Наша конференція присвячена тому, щоби привернути увагу громадськості, державних та правоохоронних органів до цієї проблеми, оцінити поточну ситуацію та запропонувати рішення з її виправлення на основі найкращого міжнародного досвіду.

Більше інформації, в тому числі проект програми: http://gay.org.ua/conference2018/

РЕЄСТРАЦІЙНА ФОРМА

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfQub2dQOy_5AgR36cpI-_Kmuhb3xtnMMladJqNPYgannRmhA/viewform

(реєстрація відкрита до 28.01.2018 р.)

Просимо взяти до уваги, що кількість учасників обмежена, тому заявки будуть розглянуті на конкурсній основі. Запрошення будуть надіслані до 1.02.2018 р.

До участі у конференції запрошуються представники поліції, державних органів, відповідальних за виконання Плану дій, правозахисники, ЛГБТІ активісти та інші представники громадянського суспільства України, науковці та дослідники, журналісти, іноземні дипломати.

Організатори:

Правозахисний ЛГБТ Центр «Наш світ»

Протягом 20 років «Наш світ» займається моніторингом прав ЛГБТ в Україні, надає правову допомогу жертвам дискримінації та злочинів на ґрунті ненависті, адвокатує права ЛГБТ спільноти на законодавчому та політичному рівнях, сприяє обізнаності та толерантності щодо ЛГБТ в українському суспільстві.

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Найбільша в Україні асоціація громадських правозахисних організацій, метою якої є сприяння практичному виконанню гуманітарних статей Заключного акту Гельсінської наради з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) 1975 року, інших прийнятих на його розвиток міжнародних правових документів, а також усіх інших зобов’язань України в сфері прав людини та основних свобод.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: